Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΠΡΑΣΑ

Συστατικά συνταγής


500γρ γίγαντες

1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

5 ώριμες ντομάτες

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό

λίγο σπανάκι τρυφέρο, καθαρισμένο και πλυμένο

2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο

3-4 κουταλιές της σούπας μαιντανός

1 κλωνάρι ψιλοκομμένο σέλινο

λίγο αλάτι

λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λίγη ζάχαρη

Οδηγίες συνταγής

Από την προήγουμενη μέρα έχουμε μουσκέψει τους γιγάντες σε νερό.
Την επόμενη τους στραγγίζουμε και τους βράζουμε σε καθαρό νερό μέχρι να μαλακώσουν.

Ζεματίζουμε το σπανάκι για 2-3 λεπτά, το στραγγίζουμε και το χοντροκόβουμε.
Ζεσταίνουμε τα 2/3 από το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4-5 λεπτά. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες χωρίς τα σπόρια και τις χοντροκόβουμε και τις προσθέτουμε μαζί με το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη.

Βράζουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά.


Έπειτα ρίχνουμε τους γίγαντες και τα μυρωδικά (μαιντανό και σέλινο) και αφήνουμε να πάρουν 2 βράσεις.

Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σόταρουμε το σπανάκι για 4-5 λέπτα.

Μεταφέρουμε σε ένα πήλινο σκεύος τους γίγαντες και το σπανάκι.


Αλατοπιπέρωνουμε, ρίχνουμε λίγο ζεστό και ανακατεύουμε απαλά.

Ψήνουμε το φαγητό για 50 λεπτά στους 170C μέχρι να χυλώσουν ελαφρά οι γίγαντες.

Διάρκεια: σε νερό τους γίγαντες από την προήγουμενη μέρα, 30 λεπτά για προετοιμασία και για τη σάλτσα και περίπου 1 ώρα για να ψηθούν καλά.









http://www.lovecooking.gr/index.php?option=com_rapidrecipe&page=viewrecipe&recipe_id=1626&Itemid=54

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More