Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΨΑΡΑΚΙΑ – ΑΣΗΜΟΨΑΡΑ (ΕΝΤΟΜΑ)


ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΨΑΡΑΚΙΑ – ΑΣΗΜΟΨΑΡΑ (ΕΝΤΟΜΑ)
ΨΑΡΑΚΙΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ - ΕΝΤΟΜΑ

Τα ψαράκια ή ασημόψαρα ανήκουν στην κατηγορία εντόμων  με επιστημονική ονομασία Lepisma saccharina και  είναι ένα μικρό έντομο της τάξης των θυσάνουρων. Έχει τη μορφή ψαριού, ασημί δέρμα, δεν έχει φτερά ενώ η διατροφή του είναι κυρίως ζάχαρη και άμυλο.
Η καταπολέμηση σε ψαράκια (ασημόψαρων) σε σπίτια γίνεται με απεντόμωση από εξιδεικευμένους επαγγελματίες αλλά και με φυσικό τρόπο. Στο Ηράκλειο Κρήτης η Τεζα Απολυματική μπορεί υπεύθυνα να καταποελήσει την προσβολή από ψαράκια (ασημόψαρα).

ΨΑΡΑΚΙΑ – ΑΣΗΜΟΨΑΡΑ (ΕΝΤΟΜΑ) – ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

Υπάρχουν δύο κύρια είδη από ασημόψαρα : το Silverfish (ασημόψαρο) και το Firebrat (θερμόβια). Η ονομασία τους οφείλετε στο σχήμα αλλά και στην κίνηση που μοιάζει με του ψαριού.
Εμφανίζεται την νύχτα και η τροφή του είναι  κυρίως  άμυλο και  ζάχαρη. Ζει και αναπτύσσεται σε μέρη με υψηλή θερμοκρασία και υγρασία.
Τα ψαράκια ή ασημόψαρα θα τα βρούμε στα σπίτια στο πάτωμα, κάτω από κρεβάτια, χαλιά , έπιπλα , ντουλάπες, ενώ προτιμούν σοφίτες , λεβητοστάσια, μπάνια και σκοτεινά δωμάτια.
Δεν τσιμπάνε, δεν είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο, όμως μεταφέρουν μικρόβια. Σπανίως μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Δεν δημιουργούν σοβαρά προβλήματα όμως σε ένα σπίτι μπορούν να καταστρέψουν βιβλιοδεσίες και ταπετσαρίες τρώγοντας την κόλα από το χαρτί. Σπανίως μπορούν να προσβάλλουν υφάσματα με φυσικές ίνες.
  • Το ψαράκι έχει τη δυνατότητα να ζήσει για αρκετούς μήνες χωρίς τροφή. Η  καταπολέμηση γιαυτλο το λόγο πρέπει να γινει άμεσα  μόλις εντοπίσετε έστω και ένα.
Επικοινωνήστε με την εταιρεία μας ΤΕΖΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ στο τηλ. 6932 989892 για να σας απαλλάξουμε από τα ψαράκια και άλλα έντομα με επιστημονική απεντόμωση!

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΨΑΡΑΚΙΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ

Η καταπολέμηση των ασημόψαρων γίνεται με ψεκασμούς με εντομοκτόνα φάρμακα.  Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούμε στην Τεζα Απολυμαντική ειναι πιστοποιημένα για χρήση εντός κατοικημένων χώρων και οι γεωπόνοι μας θα εφαρμόσουν την ασφαλέστερη διαδικασία.
Για την καταπολέμηση από ψαράκια ή ασημόψαρα σε σπίτια εφαρμόζονται ψεκασμοί με εντομοκτόνα. Ο ψεκασμός του πατώματος, γωνιών, τοίχων,  ρογμών, κάτω από έπιπλα και κρεβατιών είναι επιβεβλημένη.
Τα χαρτοκιβώτια είναι ένα σημείο που μπορούν να κρύβονται μέσα στο σπίτι.ψαρακια-απεντομωση-ηρακλειο

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΨΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ

Δεν υπάρχει κάποιο φυσικό τέχνασμα ή παγίδες για να απαλλαγείτε από τα ψαράκια με φυσικό τρόπο χωρίς την χρήση εντομοκτόνων. Ξύδι, χλωρίνη, βόρακας, κτλ δεν βοηθούν αρκετά. Η καλή καθαριότητα και η απουσία υγρασίας όπως αναφέραμε και προηγουμένως βοηθούν στην μη εξάπλωση τους.
Για να γίνει το σπίτι σας λιγότερο ελκυστικό για τα ψαράκια πρέπει να  :
  • Διατηρήστε τα τρόφιμα σε αεροστεγή συσκευασίες ώστε να μην μπορούν να βρουν τροφή.
  • Οι κόλες από την βιβλιοδεσία αλλά και τα  χαρτιά και χαρτόνια αποτελούν τροφήγια τα ψαράκια
  • Αφαιρέστε τα χαλιά, καυθαρίστε τα , σφουγκαρίστε  συχνά το δάπεδο με ώστε να αφαιρεθεί η σκόνη.
  • Η απομάκρρυνση της υγρασίας αερισμό ή αφυγραντήρες είναι μια βασική κίνηση που μπορείτε να κάνετε.
  • Οι ρωγμές στους τοίχους σας πρέπι να κλεισουν
Τα ψαράκια είναι τόσο γρήγορα, που μερικές φορές δεν μπορείτε να τα εντοπίσετε. Οι ενδείξεις εξάπλωσης περιλαμβάνουν κίτρινες κηλίδες, ιδίως σε λευκά είδη ή σελίδες βιβλίων, και ακανόνιστα σημάδια από δαγκωματιές που μοιάζουν με χαραγμένα σχέδια πάνω σε επιφάνειες.
Δείτε ακόμη περισσοτερες πληροφορίες για τα Ψαράκια και τις ψαλίδες

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More