Χρόνος προετοιμασίας: 120 λεπτά
Άτομα: 6
Υλικά:
18 φύλλα για λαζάνια
100 ml κρέμα γάλακτος
Για τη γέμιση
600 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά
200 γραμμ. μορταδέλα
1 κρεμμύδι, μία πιπερίτσα
2 σκελίδες σκόρδο
50 ml λευκό κρασί
500 γραμμ. ντοματάκια
ζάχαρη, λάδι, βασιλικό
Για την μπεσαμέλ 120 γραμμ. βούτυρο
80 γραμμ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
από 100 γραμμ. παρμεζάνα και έμενταλ
Εκτέλεση:
Για τη σάλτσα: Σοτάρετε τον κιμά σε 6 κουταλιές λάδι. Τρίψτε και προσθέστε το κρεμμύδι, σοτάρετε λίγο και σβήστε με το κρασί. Ψιλοκόψτε τη μορταδέλα, το σκόρδο, την πιπερίτσα και ρίξτε τα στη σάλτσα με όλα τα υλικά για τη γέμιση και 2 κουταλάκια ζάχαρη. Βράστε τη σάλτσα μέχρι να μείνει χωρίς υγρά. Ετοιμάστε την μπεσαμέλ και ρίξτε τα δυο τυριά, αλάτι και πιπέρι.
Για τα κανελόνια: Βράστε λίγα λίγα τα φύλλα για 4-5 λεπτά. Βγάλτε τα, κρυώστε τα σε νερό, βάλτε τα επάνω σε πετσέτες και κοντύνετέ τα κατά 5 εκ. Πολτοποιήστε τη γέμιση και ανακατέψτε τη με 4 κουταλιές μπεσαμέλ. Βουτυρώστε ένα πυρίμαχο σκεύος. Μοιράστε τη γέμιση πάνω στα φύλλα στρώνοντάς τη στη στενή πλευρά τους, τυλίξτε τα σε κανελόνια και βάλτε τα προσεκτικά στο πυρίμαχο.
Για το ψήσιμο: Αραιώστε την υπόλοιπη μπεσαμέλ με την κρέμα γάλακτος, περιχύστε τα κανελόνια, βάλτε το σκεύος στο φούρνο στους 160 βαθμούς και αφήστε τα μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρονται αμέσως.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου