Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

ΟΙ 20 ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΔΥΝΑΤΙΖΟΥΝ

Στο γραφείο, στο μπαρ ακόμα και στο μπάνιο, υπάρχουν τουλάχιστον είκοσι καθημερινές συνήθειες που με λίγες μετατροπές, θα σε κάνουν να χωρέσεις και πάλι σε εκείνο το ξεχασμένο στενό τζηνάκι.

Στο γραφείο, στο μπαρ ακόμα και στο μπάνιο, υπάρχουν τουλάχιστον είκοσι καθημερινές συνήθειες που με λίγες μετατροπές, θα σε κάνουν να χωρέσεις και πάλι σε εκείνο το ξεχασμένο στενό τζηνάκι. Ειδικά για εσένα που ούτε προλαβαίνεις, ούτε θέλεις να επισκέπτεσαι συχνά το γυμναστήριο, οι παρακάτω απλές συνήθειες, σωστά εφαρμοσμένες, θα κάνουν θαύματα στη σιλουέτα σου:

1. Στο νιπτήρα: την ώρα που πλένεις τα δόντια σου, πρωί ή απόγευμα, άνοιξε τα πόδια σου, γύρε λιγάκι προς τα εμπρός και άρχισε τα βαθιά καθίσματα. Φρόντισε να βουρτσίζεις τα δόντια σου τουλάχιστον για 1 με 3 λεπτά καθημερινά και ταυτόχρονα να μην ξεχνάς τα καθίσματα που θα τονώσουν μηρό και τα πόδια.. Μην ξεχνάς πως ένα μόνο λεπτό καθισμάτων δύο φορές την ημέρα ισούται με 15 λεπτά δυναμικής άσκησης την εβδομάδα.
20 συνήθειες που αδυνατίζουν(Μέρος Α')
2. Στη μπανιέρα: ήρθε η ώρα να ξεφορτωθείς μια και καλή την κυτταρίτιδα ενώ κάνεις μπάνιο. Ένωσε τα πόδια σου σαν να κάνεις θαλάσσιο σκι και με κυκλικές κινήσεις μπρος και πίσω γύμνασε μηρούς και κοιλιακούς. Κρατήσου προσεκτικά όταν εκτελείς τη συγκεκριμένη άσκηση για να μην γλιστρήσεις.
3. Όταν στεγνώνεις τα μαλλιά σου: προτίμησε να στεγνώνεις τα μαλλιά σου όρθια στο διάδρομο παρά καθιστή στο δωμάτιο. Ειδικά αν η πρίζα του σεσουάρ φτάνει μέχρι την άκρη της σκάλας (σε περίπτωση που μένεις σε μεζονέτα) ανεβοκατέβα τα πρώτα σκαλιά καθώς περιμένεις να στεγνώσουν τα μαλλιά σου. Σε αντίθετη περίπτωση βγάλε απ' το πατάρι εκείνο το σκονισμένο επιτόπιο στεπ και ανεβοκατέβα σε γρήγορο πάντα ρυθμό.
4. Περπάτα ως τη δουλειά: σώσε το περιβάλλον και τον εαυτό σου και μην πάρεις το αυτοκίνητο για να πας στη δουλειά αύριο. Αν βέβαια η δουλειά σου βρίσκεται πολύ μακρυά από το σπίτι, ξύπνα καθημερινά μισή ώρα νωρίτερα , πάρε μετρό ή λεωφορείο, αλλά φρόντισε να κατέβεις τουλάχιστον δύο στάσεις νωρίτερα και να περπατήσεις μέχρι το γραφείο. Κάνε το ίδιο και στο γυρισμό αν δεν προλαβαίνεις το πρωί, και αποφορτίσου ταυτόχρονα από τα άγχη και το στρες όλης της μέρας.
5. Στο γραφείο: η καθιστική ζωή στο γραφείο μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε δυναμική άσκηση για τους κοιλιακούς και τα πόδια σου. Με τα πόδια κατακόρυφα στο πάτωμα και ελαφρώς λυγισμένη μέση, σφίξε τους κοιλιακούς του στομαχιού μετρώντας μέχρι το δέκα καθώς στέλνεις email και κατόπιν απελευθέρωσε τους. Επανέλαβε την άσκηση τακτικά. Αν θες μεγαλύτερη ποικιλία, τόνωσε τους μυς από τις γάμπες σου σηκώνοντας και σφίγγοντας τις μύτες των ποδιών σου για πέντε δευτερόλεπτα, και πάλι κάτω. Η τελευταία άσκηση δεν ενδεικνύεται για σένα που δεν μπορείς να αποχωριστείς τα δεκάποντα τακούνια σου ούτε στο γραφείο.
6. Διάλειμμα για καφεδάκι: αν καταναλώνεις δύο με τρεις καφέδες όσο βρίσκεσαι στο χώρο εργασίας, φρόντισε στα διαλείμματα για καφέ να προτιμάς καφετέριες που βρίσκονται πιο μακρυά από το γραφείο. Έχοντας μάλιστα στο μυαλό σου πως δεν πρέπει να αργήσεις, προτίμησε το γρήγορο βάδιν μέχρι την καφετέρια, ενώ ζήτα πάντα τον καφέ σου με άπαχο γάλα και μειωμένη ζάχαρη.
7. Γεύματα εργασίας: πρέπει να συναντήσεις πελάτες μακρυά από το γραφείο. Τόσο το καλύτερο. Σταμάτα να παίρνεις ταξί για να φτάσεις έγκαιρα στις επαγγελματικές συναντήσεις σου. Προτίμησε να πηγαίνεις με τα πόδια, ειδικά αν τα ραντεβού είναι κανονισμένα στο κέντρο της πόλης που το ταξί θα είναι πιο αργό από σένα. Στο χρόνο που έχεις μέχρι να φτάσεις στο ραντεβού προ ετοιμάσου ψυχολογικά και κάνε κατόπιν την καλύτερη επαγγελματική εμφάνιση.
8. Στα μαγαζιά: κάνε τη βόλτα σου στα μαγαζιά αφήνοντας το αυτοκίνητο σπίτι. Αν έχεις την ευκαιρία επισκέψου ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο στο οποίο θα χρειαστεί να περπατήσεις περισσότερο...
9...ενώ πάντα θα χρησιμοποιείς τις σκάλες: εννοείται πως απαγορεύονται οι κυλιόμενες σκάλες και οι ανελκυστήρες. Μια βόλτα σε ένα εμπορικό με επτά ορόφους επί 30 σκαλιά ο καθένας θα σου χαρίσουν δυνατά πόδια και μεγαλύτερη φυσική αντοχή σε σύντομο χρονικό διάστημα.
10. Ναι στην ασύρματη τεχνολογία: πες ναι σε στο ασύρματο τηλέφωνο. Όση ώρα θα μιλάς στο τηλέφωνο, κράτα όποιο βαρύ αντικείμενο βρεθεί μπροστά σου και με αργές κάμψεις του αγκώνα πάνω κάτω γύμνασε δικέφαλους και τρικέφαλους.

πηγή: womenonly.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More