Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Μυστικά Ομορφιάς: Η σοκολάτα προκαλεί ακμή;


Μια από τις πλέον διαδεδομένες απόψεις που κυκλοφορούν είναι πως η σοκολάτα σχετίζεται με την δημιουργία και την εξάπλωση της ακμής. Κατά συνέπεια αποτελεί μία κατά κάποιο τρόπο «απαγορευμένη» τροφή για όσους έχουν για οποιονδήποτε λόγο ροπή προς το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Ποια είναι λοιπόν η αλήθεια στην παραπάνω άποψη; Είναι η σοκολάτα μία τροφή που πρέπει να αποφεύγεται;

Στην πραγματικότητα καμία από τις έρευνες που έχουνε γίνει για το θέμα της ακμής δεν έχει δείξει πως ακμή και σοκολάτα σχετίζονται με κάποιο τρόπο.

Γενικότερα αν και η διατροφή φαίνεται πως παίζει κάποιο ρόλο στην εξάπλωση της ακμής, αυτός ο ρόλος δεν είναι σε καμία περίπτωση ξεκάθαρος. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις φαίνεται πως η εξάπλωση της ακμής σχετίζεται με την κατανάλωση λιπαρών κατά βάση κορεσμένων. Αντίθετα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά όχι μόνο δεν βλάπτουν αλλά αντίθετα συστήνεται η κατανάλωσή τους.

Τώρα για να επιστρέψουμε στο θέμα την πολυαγαπημένης σε πολλούς σοκολάτας, αυτό το οποίο φαίνεται είναι πως δεν υπάρχει μία γενικότερη σχέση ανάμεσα σε σοκολάτα και ακμή(η σοκολάτα περιέχει και τα 3 είδη λιπαρών). Σε μεμονωμένες περιπτώσεις μπορεί να επηρεάσει, ωστόσο αυτό σχετίζεται περισσότερο με το πώς αντιμετωπίζει ο κάθε οργανισμός την συγκεκριμένη τροφή, παρά στο στις γενικότερες ιδιότητες της σοκολάτας.

Διάβασε το άρθρο:

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More