Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

Αφράτη γιαουρτόπιτα με λεμονανθούς


Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

Υλικά

για το κέικ
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
180 γρ. ζάχαρη
30 γρ. μέλι
5 αυγά (250 γρ.)
140 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
80 γρ. σπορέλαιο
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
100 γρ. ανθότυρο
15 γρ. μπέικιν πάουντερ
5 γρ. ξύσμα λεμονιού
5 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
3 γρ. μαστίχα σκόνη
2 γρ. αλάτι
3 βανίλιες σκόνη
180 γρ. καβουρντισμένα άσπρα αμύγδαλα
Για το σιρόπι
500 γρ. νερό
400 γρ. ζάχαρη
80 γρ. λεμονανθούς
60ml. κονιάκ

Διαδικασία

Για το κέικ
Στο κάδο του μίξερ ρίξτε το βούτυρο, το σπορέλαιο, την ζάχαρη, το μέλι και χτυπήστε με το σύρμα (εξάρτημα μίξερ) για 10΄ μέχρι να αφρατέψει. Ρίξτε τα αυγά ένα ένα και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα για 2΄. Ρίξτε το γιαούρτι, το ανθότυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού, την μαστίχα, της βανίλιες το ξύσμα λεμονιού και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα για 1΄. Σε ένα μεγάλο μπόλ κοσκινίστε τα αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι. Ρίξτε σταδιακά το αλεύρι, τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα για 2΄μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί 43χ33 εκ. Με πινέλο αλείψτε με βούτυρο. Πασπαλίστε με αλεύρι και ρίξτε το μείγμα γιαούρτι στο ταψί. Απλώστε ομοιόμορφα με σπάτουλα σιλικόνης. Προθερμάνετε το φούρνο στους  180°C και ψήστε στης αντιστάσεις πάνω κάτω στην προτελευταία σχάρα για 1 ώρα.

Για το σιρόπι
Σε μία μεσαία κατσαρόλα ρίξτε το νερό, την ζάχαρη, τους λεμονανθούς, το κονιάκ και βράστε σε χαμηλή φωτιά για 5΄ λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση το σιρόπι. Βγάλτε την γιαουρτόπιτα από το φούρνο και ρίξτε το σιρόπι που είναι καυτό. κόψτε σε κομμάτια αφότου κρυώσει και σερβίρετε.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More