Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Έχουν κόλπο οι Ιάπωνες και μένουν… αδύνατοι!

Εχουν κολπο οι Ιαπωνες και μενουν… αδυνατοι!

Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Ιαπωνίας έχουν δημιουργήσει ένα ζευγάρι μαγικά... γυαλιά που δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να μεγεθύνουν το φαγητό ώστε να νομίζετε ότι τρώτε περισσότερο, αλλά στην πραγματικότητα να συμβαίνει το αντίστροφο και παράλληλα να χάνετε και βάρος!
Μάλιστα, ενώ το φαγητό μπορεί να μοιάζει μεγαλύτερο, όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα γύρω σας παραμένουν στη φυσιολογική τους μορφή!
Η τελευταία εφεύρεση των σχισομάτιδων πάντως φαίνεται να έχει αποτέλεσμα σύμφωνα με τους κατασκευαστές της. Σε σχετική έρευνα, 2 άντρες αι 2 γυναίκες έφαγαν 9,3% λιγότερα μπισκότα ενώ φορούσαν τα γυαλιά συγκριτικά με ζευγάρια που κλήθηκαν να κάνουν το ίδιο δίχως να φορούν τα γυαλιά!  Αντίστοιχα, όταν τα γυαλιά ρυθμίστηκαν ώστε τα μπισκότα να φαίνονται μικρότερα, παρουσιάστηκε το εντυπωσιακό αποτέλεσμα της 15% αύξησης στην κατανάλωση τους!
Πάντως οι Ιάπωνες μπορεί να μην έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα παχυσαρκίας (γιατί άραγε;) αλλά αν μια τέτοια εφεύρεση βγει ποτέ προς πώληση, τότε σίγουρα θα είναι μια θαυματουργή λύση για τις χώρες της Δύσης που φημίζονται για... την όρεξη τους!

Κείμενο: Ανθή Παρασκευοπούλου στο travelstyle.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More