Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση του ΕΟΦ για ανάκληση καλλυντικών

Ανακοίνωση του ΕΟΦ για ανάκληση των καλλυντικών προϊόντων: Ενυδατική κρέμα προσώπου, Προϊόντα θεραπείας για τα μαλλιά, Κρέμα βαφής μαλλιών, Σαμπουάν και λοσιόν για τα μαλλιά


EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ


Θέμα: ανάκληση των καλλυντικών προϊόντων: 


Ενυδατική κρέμα προσώπου (χώρα προέλευσης: USA) 


Προϊόντα θεραπείας για τα μαλλιά (χώρα προέλευσης: Ισπανία) 


Κρέμα βαφής μαλλιών (χώρα προέλευσης: Ισπανία) 


Σαμπουάν και λοσιόν για τα μαλλιά (χώρα προέλευσης: Ισπανία) 


AΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Την απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης των καλλυντικών προϊόντων : 


Σαμπουάν και λοσιόν για τα μαλλιά μάρκας: Lakme Τύπος/αριθμός μοντέλου: 
Θεραπευτικό σαμπουάν με χωρητικότητα 1000 mL και κωδικούς παρτίδων έως 09015. Θεραπευτικό σαμπουάν με χωρητικότητα 300mL και κωδικό παρτίδας 07011. Θεραπευτικό σαμπουάν με χωρητικότητα 250 mL με κωδικούς παρτίδων εως 10001.
Θεραπευτική λοσιόν για τα μαλλιά με χωρητικότητα 125 mL και κωδικούς παρτίδων έως 09003 και περιγραφής: Σαμπουάν και λοσιόν για τα μαλλιά. Τα προϊόντα είναι συσκευασμένα σε πλαστικά μπουκάλια. Το ενλόγω προϊόν ενέχει κίνδυνο χημικών, καθώς εμπεριέχει παρααμινοβενζοϊκό οξύ, το οποίο απαγορεύεται στα καλλυντικά σύμφωνα με την οδηγία καλλυντικών 76/768/EEC. 
  
Κρέμα βαφής μαλλιών μάρκας:Lakme Τύπος/αριθμός μοντέλου: 
Redmotion by Collage 0/94 Coppery Red, 60 mL.
Redmotion by Collage 0/95 Auburn Red, 60 mL.
Redmotion by Collage 0/99 Intense Red, 60 mL. 
Τα τρία παραπάνω προϊόντα έχουν κωδικούς παρτίδας έως 10001 και περιγραφής: Κρέμα βαφής μαλλιών συσκευασμένη σε σωληνάριο κόκκινου χρώματος με καπάκι γκρι χρώματος. Η συσκευασία έχει χωρητικότητα 60 mL. 
Το εν λόγω προϊόν ενέχει κίνδυνο χημικών, καθώς εμπεριέχει bishydroxyethylbiscetyl malonamide η οποία απαγορεύεται από ην οδηγία καλλυντικών 76/768/EEC. 


  
Προϊόντα θεραπείας για τα μαλλιά μάρκας:Lakme Τύπος/αριθμός μοντέλου: 
Teknia Straight Treatment, 250 mL, αριθμοί παρτίδων πριν από το 08001. Teknia Straight Treatment, 1000 mL, αριθμοί παρτίδων πριν από το 09001.
Teknia Color Stay Treatment, 250 mL, αριθμοί παρτίδων πριν από το 07005. Teknia Color Stay Treatment, 1000 mL, αριθμοί παρτίδων πριν από το 08005.
Teknia Sun Care Intense Treatment, 250 mL, αριθμοί παρτίδων πριν από το 08001. 
Και περιγραφής: 
Προϊόν περιποίησης ισιωμένων μαλλιών, το οποίο είναι συσκευασμένο σε σωληνάριο γκρι χρώματος, χωρητικότητας 250 mL ή σε κυλινδρικό δοχείο γκρι χρώματος, χωρητικότητας 1000 mL.
Προϊόν περιποίησης βαμμένων μαλλιών, το οποίο είναι τοποθετημένο σε σωληνάριο γκρι χρώματος, χωρητικότητας 250 mL ή σε κυλινδρικό δοχείο γκρι χρώματος, χωρητικότητας 1000 mL.
Προϊόν περιποίησης μαλλιών που είναι καταστραμμένα απο τον ήλιο. Το προϊόν είναι τοποθετημένο σε σωληνάριο γκρι χρώματος, χωρητικότητας 250 mL. 
Το εν λόγω προϊόν ενέχει κίνδυνο χημικών, καθώς εμπεριέχει bishydroxyethylbiscetyl malonamide η οποία απαγορεύεται από ην οδηγία καλλυντικών 76/768/EEC. 
  
Ενυδατική κρέμα προσώπου- Spateen Blemished Skin Moisturizer μάρκας: Penovia Botanica. Τύπος/αριθμόλς μοντέλου: Αριθμός παρτίδας 10121863 (όγκος 50 mL), αριθμός παρτίδας 9121814 (όγκος 5 mL) και περιγραφής: Ενυδατική κρέμα προσώπου για προβληματικά δέρματα, σε λευκό σωληνάριο με πράσινο πώμα, ποσότητα 50 mL. Επίσης το προϊόν πωλείται σε σετ για εφήβους - "Teen Kit Blemished Teen" και διανέμεται σαν δωρεάν δείγμα. (5 mL). 


Το εν λόγω προϊόν ενέχει κίνδυνο χημικών, καθώς εμπεριέχει υπεροξείδιο του βενζολίου το οποίο απαγορεύεται από την οδηγία καλλυντικών 76/768/EEC. 


Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στα πλαίσια της προστασίας της Δημόσιας υγείας. Οι εταιρείες που πραγματοποιούν τη διακίνηση του προϊόντος στην Ελληνική Αγορά οφείλουν να επικοινωνήσουν με τους αποδέκτες του προϊόντος για την εφαρμογή της και να ολοκληρώσουν την απόσυρσή του σε εύλογο χρονικό διάστημα. Συγχρόνως, πρέπει να ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΦ, ενώ τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών θέτοντάς τα υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.


Από το site του ΙΝ.Κ.Α

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More