Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Μενού πρώτων βοηθειών


Δοκιμάστε αυτά τα ημερήσια διατροφικά πλάνα για 3 S.O.S περιπτώσεις. Μας ευχαριστείτε αργότερα
Το επείγον περιστατικό: «θέλω να είμαι κούκλα στο αποψινό ραντεβού»
Κανείς δεν νιώθει σέξι όταν έχει φουσκωμένη κοιλιά και έχει πέσει σε …λήθαργο από την έλλειψη ενέργειας. Την ημέρα του ραντεβού σας, λοιπόν, καταναλώστε υδατάνθρακες για να έχετε ζωντάνια, αποφύγετε όμως το ψωμί (είναι η απόλυτη «τρόμπα» για την κοιλιά). Αν τα βραδινά σας σχέδια δεν περιλαμβάνουν δείπνο, αλλά μόνο αλκοόλ, φροντίστε να έχετε προγραμματίσει ένα χορταστικό μεσημεριανό γεύμα. Αναμείξτε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες για μάξιμουμ ενέργεια. Και, φυσικά, αφήστε στην άκρη τα ανθρακούχα ποτά, που και αυτά σας φουσκώνουν λόγω του διοξειδίου του άνθρακα.
Τι να φάτεΠρωινόΈνα μπολ μούσλι και ένα πορτοκάλι
ΓεύμαΨητές πατάτες με τόνο και πράσινη σαλάτα
ΣνακΓιαούρτι με φράουλες
ΔείπνοΟμελέτα με αρακά και καλαμπόκι
Το επείγον περιστατικό: «περιμένω περίοδο και μου φταίει όλο το σύμπαν!»
Καλωσήρθατε στην Κόλαση. Στη διάρκεια του β’ μισού του κύκλου, ο οργανισμός σας παράγει την πανίσχυρη ορμόνη προγεστερόνη. Όμως η αδρεναλίνη, που εκλύεται σε μεγαλύτερες ποσότητες αν παραλείπονται γεύματα –σε μια προσπάθεια να εξισορροπηθούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα– μπλοκάρει την αξιοποίηση της προγεστερόνης από το σώμα, με παρενέργειες τις λιγούρες και την κυκλοθυμία. Τι μπορείτε να κάνετε; Ελέγξτε την παραγωγή αδρεναλίνης, τρώγοντας συχνά μικρά γεύματα. Οι υδατάνθρακες βοηθούν να περιορίσετε τις έντονες αλλαγές της διάθεσης, ενώ τα λιπαρά Ω3 ελαττώνουν τη λιγούρα. Βάλτε επίσης στο μενού σας σκούρα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι, που αμβλύνουν το αίσθημα της πείνας. Τέλος, επειδή οι ορμόνες «στραγγίζουν» τα απλά λίπη από τον οργανισμό, φάτε σαν σνακ αβοκάντο και ανάλατους ξηρούς καρπούς.
Τι να φάτεΠρωινόΚουάκερ με φράουλες
ΔεκατιανόΣταφίδες, κράκερ με χούμους
ΓεύμαΚαπνιστό σκουμπρί με κους-κους και ένα ψωμάκι ολικής άλεσης
Απογευματικό σνακΜπανάνα και μια χούφτα ανάλατα καρύδια
ΔείπνοΖυμαρικά ολικής άλεσης με φρέσκια ντομάτα και καστικίσιο τυρί
Το επείγον περιστατικό: «πρέπει να είμαι αστέρι αύριο στη δουλειά»
Γεμίστε το πιάτο σας με πρωτεΐνες είναι το τέλειο καύσιμο για τον εγκέφαλο. Τα λιπαρά Ω3 που θα βρείτε στον σολομό θα σας κρατήσουν σε εγρήγορση, το ίδιο και οι άφθονες πρωτεΐνες που υπάρχουν στα αβγά. Πείτε don’t στους γλυκούς πειρασμούς. Στο αίμα σας κυκλοφορεί έτσι κι αλλιώς μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη, αν ανεβάσετε αυτή την ποσότητα θα νιώσετε νωθρότητα. Τέλος μη συμπεριλάβετε υδατάνθρακες στο βραδινό σας, γιατί ενδέχεται να σας δυσκολέψουν να αποκοιμηθείτε.
Τι να φάτεΠρωινόΟμελέτα ή ένα τοστ με ψωμί σίκαλης
ΣνακΜήλο και μερικά καρύδια
ΓεύμαΚοτοσαλάτα
ΔείπνοΑνάμεικτα ψητά λαχανικά της αρεσκείας σας, με γαρίδες, ρεβίθια ή φακές
Από την Βασιλική Ανδρέου στο glamourmagazine

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More