Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Πανελλαδικές 2012: Το θέμα της Έκθεσης, Νεοελληνική Γλώσσα θέματα, λύσεις


Πανελλαδικές 2012: Το θέμα της Έκθεσης, Νεοελληνική Γλώσσα θέματα, λύσεις : Σε κείμενο της Ελένης Γλύκατζη - Αρβελέρ το οποίο αναφερόταν στην Τέχνη βασιζόταν το θέμα της νεοελληνικής γλώσσας, το οποίο κλήθηκαν να αναπτύξουν οι εξεταζόμενοι
Σε κείμενο της Ελένης Γλύκατζη - Αρβελέρ το οποίο αναφερόταν στην Τέχνη βασιζόταν το θέμα της νεοελληνικής γλώσσας, το οποίο κλήθηκαν να αναπτύξουν οι εξεταζόμενοι κατά την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από μαθητές που εξήλθαν από τα εξεταστικά κέντρα.

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε από τους εξεταζόμενους να αναλύσουν το πανανθρώπινο μήνυμα που εκπέμπει η Τέχνη στις κοινωνίες.
Το θέμα της Εκθεσης - Νεοελληνικής Γλώσσας στις Πανελλαδικές 2012 ήταν η Τέχνη.
Δόθηκε ένα κείμενο από το βιβλίο για την Τέχνη «Πολιτισμός και Ελληνισμός» της Ελένης Γλύκατζη -Αρβελέρ.
Οι ερωτήσεις που το συνοδεύουν είναι απολύτως μέσα στην ύλη των παιδιών, σαφείς και ορθά διατυπωμένες. Ζητείται από τους μαθητές να αναλύσουν το πανανθρώπινο μήνυμα που εκπέμπει η Τέχνη στις κοινωνίες.

Η φιλόλογος-συγγραφέας, Μάχη Ηλιοπούλου, του φροντιστηρίου Σπουδή, ξεκαθάρισε ότι οι υποψήφιοι, απαντώντας στα θέματα, θα πρέπει να λάβουν την Τέχνη ως βασικό πυρήνα του ανθρωπισμού, ο οποίος πηγάζει από την Ελλάδα, (Ξένιος Δίας), όπως επίσης και η Τέχνη αποτελεί το δείγμα πολιτισμού της Ελλάδας και μέσω αυτής εκπέμπονται τα ανθρωπιστικά ιδεώδη.
Πρεμίερα σήμερα για τις Πανελλαδικές 2012 με το μάθημα της έκθεσης, της Νεοελληνικής Γλώσσας.
Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.
Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Επαγγελματικά Λύκεια Ομάδα Α') θα αρχίσουν μια ημέρα μετά, την Τρίτη 22 Μαΐου.

Υπάρχει πιθανότητα να αλλάξουν ημερομηνία κάποια ειδικά μαθήματα λόγω εκλογών. Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας ακόμα
Η υπουργός Παιδείας Αγγελική- Ευφροσύνη Κιάου, επισκέφθηκε το Πειραματικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων και ευχήθηκε στα παιδιά καλή επιτυχία.

Η υπουργός ανέφερε ότι, όπως διαπίστωσε, όλα είναι έτοιμα. Μπήκε μέσα στις τάξεις, μίλησε με τα παιδιά και αισθάνθηκε, όπως σημείωσε, ως μαθήτρια. Οι εξετάσεις αυτές δεν είναι όλη σας η ζωή και γι' αυτό μην πανικοβάλεστε, είπε απευθυνόμενη στους μαθητές.

Σε δηλώσεις η κ. Κιάου τόνισε ότι τα βαθμολογικά κέντρα θα εξαιρεθούν από τα εκλογικά, ενώ σε δύο ημέρες θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες στις οποίες μετακινούνται τα μαθήματα των εξετάσεων που συμπίπτουν με τη περίοδο των εκλογών της 17ης Ιουνίου.
Ο αριθμός των εισακτέων

Φέτος, ο αριθμός εισακτέων κρίθηκε ότι δεν πρέπει να μειωθεί, ώστε να ανακουφισθεί σε περίοδο πρωτοφανούς κρίσης η ελληνική οικογένεια, στέλνοντας τα παιδιά της στα δημόσια ΑΕΙ. Για τον ίδιο λόγο, ελήφθη μέριμνα περαιτέρω ενίσχυσης οικογενειών με πρόσθετες ανάγκες αίροντας περιορισμούς σε ό,τι αφορά τα κριτήρια υπαγωγής στις ειδικές κατηγορίες (πολυτεκνίας, τριτεκνίας, κοινωνικών κριτηρίων κ.α.).

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρώην υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Γ. Μπαμπινιώτη, προβλέπεται αναδρομική ισχύ των νέων διευρυμένων κριτηρίων για τους αποφοίτους του ακαδημαϊκού έτους 2011, οι οποίοι πληρούν ή πληρούσαν τα νέα αυτά κριτήρια κατά την αποφοίτησή τους το 2011. Για τους υποψηφίους αυτούς προβλέπονται ειδικές θέσεις 3% επιπλέον του συνολικού αριθμού θέσεων εισακτέων.

Σημειωτέον ότι οι ίδιοι υποψήφιοι μπορούν να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την υπαγωγή και στην κατηγορία των παλαιών αποφοίτων που διεκδικούν το 10% των συνολικών θέσεων τόσο στη γενική όσο και στην ειδική σειρά.

madata.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More