Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

Mοσχαράκι Κοκκινιστό Στιφάδο


Νοστιμότατο με γλύκα κρεμμυδάκια.

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι (ελιά ή σπάλα) σε κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 κούπα κόκκινο κρασί
1 κουτί χυμό ντομάτας (passata)
4 κ.σ. ξύδι
2 φύλλα δάφνη
αλάτι, πιπέρι λίγοι ζάχαρη
1 κιλό κρεμμυδάκια
1 φλυτζ. νερό, 1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
Σε μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο, αφήστε το να κάψει καλά και προσθέστε το κρέας, σοτάρεται το για λίγο και ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο, συνεχίστε το σοτάρισμα και σβήστε το με το κρασί, όταν εξατμισθεί, προσθέστε την ντομάτα, το ξύδι, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη (όπου ντομάτα η ζάχαρη πάει παρέα) και δύο ποτήρια ζεστό νερό
Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες περίπου,(σε χύτρα 35-40 λεπτά)
μέχρι να μαλακώσει το κρέας, (αν χρειαστεί σε αυτό το διάστημα προσθέστε νεράκι).
Καθαρίστε τα κρεμμυδάκια (βάλτε τα για 1/2 ώρα μέσα σε χλιαρό νερό και θα ξεφλουδίζουν εύκολα)
 Βάλτε τα σε μικρό κατσαρολάκι και προσθέστε το νερό, το βούτυρο και λίγο αλάτι, σκεπάστε τη κατσαρόλα και αφήστε τα να βράζουν σε πολύ χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
Όταν το κρέας μαλακώσει και η σάλτσα του έχει πήξει, βάλτε μέσα τα κρεμμυδάκια και 2 κουταλιές από το νεράκι τους. Κουνίστε την κατσαρόλα δεξιά-αριστερά (μην βάλετε κουτάλι) , αφήστε το να πάρει μια βράσει και κλείστε τη φωτιά.
Πάρτε ένα ωραίο χωριάτικο ψωμί και Καλή σας όρεξη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΠΗΓΗ http://dianitascooking.blogspot.com/

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More