Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012

Μαγειρίτσα


Υλικά

1 συκωταριά                            
1ματσάκι μάραθο
1ματσάκι άνηθο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 μαρούλια
χυμό από μισό λεμόνι
1 Αυγό
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι

Εκτέλεση
Πλένετε όλη την συκωταριά και τα άντερα αφού πρώτα τα γυρίσετε ανάποδα χρησιμοποιώντας ένα καλαμάκι αλλά το βάζετε από την πίσω πλευρά για να μην τα σχίσετε.

Κόβετε τα άντερα με το ψαλίδι της κουζίνας σε μικρό μέγεθος 6-7 cm και όλα τα συκωτοπλέμονα με το μαχαίρι πάνω στο ξύλο της κουζίνας σε μικρά κυβάκια.


Βάλτε λίγο λάδι μέσα στην κατσαρόλα και ρίξτε όλη την κομμένη συκωταριά αφού την αλατοπιπερώσετε για να την σοτάρετε.

Ψιλοκόψτε το ματσάκι άνηθο και το ματσάκι μάραθο . Κόψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες. Πάρτε τα μαρούλια  και κόψτε τα σε λίγο πιο μεγάλα κομμάτια από ότι θα τα κόβατε για σαλάτα.

Ρίξτε τα και αυτά στην κατσαρόλα. Προσθέστε 2 ποτήρια νερό και χυμό από μισό λεμόνι. Κατεβάστε την  ένταση  της φωτιάς και αφήστε να σιγοβράσει η μαγειρίτσα μέχρι να μαλακώσουν τα αντεράκια και τα συκωτοπλέμονα. Εάν χρειαστεί νερό προσθέστε αφού πρώτα το ζεστάνετε στον βραστήρα.

Αφαιρέστε μια φλιτζάνα από το ζουμί. Σβηστέ την φωτιά και αφήστε την κατσαρόλα στο μάτι να “πέσει” αργά.

Χτυπήστε με το πιρούνι σε ένα βαθύ πιάτο  το ασπράδι ενός αυγού. Προσθέστε τον κρόκο και ξαναχτυπήστε.  Ρίξτε σιγά -σιγά το χυμό ενός λεμονιού και συνεχίστε προσθέτοντας το χλιαρό ζουμάκι από την φλυτζάνα.

Ρίξτε σιγά σιγά το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και μην την ανακατέψετε με κουτάλα αλλά σηκώστε την και κουνήστε κυκλικά για να πάει παντού.

Σερβίρετε μονάχα ζεστή .
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΠΗΓΗ  http://dianitascooking.blogspot.com/

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More