Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Η επιλογή του αρώματος


Οι βασικές ομάδες και τύποι κολόνιας

Αν και η ιδιαίτερη αίσθηση που αφήνει κάθε άρωμα εξαρτάται από τον τύπο της επιδερμίδας αυτού που το φοράει, υπάρχει μια βασική κατηγοριοποίηση που μπορεί να γίνει μεταξύ όσων κυκλοφορούν.

Σε μια τέτοια κατηγοριοποίηση κάθε κολόνιας προχώρησε το γαλλικό περιοδικό Marie Claire προκειμένου η επιλογή του επιθυμητού αρώματος να γίνει ευκολότερη.

Ακολουθούν οι διάφοροι τύποι σύμφωνα με την αίσθηση που αφήνουν.

Φρουτένια αρώματα: Πρόκειται για αρώματα που προέρχονται από διάφορα φρούτα όπως τα εσπεριδοειδή, ενώ προσφέρουν μια έντονη αίσθηση φρεσκάδας. Φοριούνται κυρίως με ζεστό καιρό.

Αρώματα λουλουδιών: Είναι τα πιο συνηθισμένα και κοινά αρώματα και προέρχονται από τριαντάφυλλα, βανίλια, γιασεμί και άλλες ποικιλίες λουλουδιών.

Έντονα και βαριά αρώματα: Έντονη αίσθηση αφήνουν τα αρώματα της συγκεκριμένης κατηγορίας και γι’ αυτό προτιμώνται κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες του χρόνου. Πρόκειται για συνθέσεις από μπαχάρια, ρητίνες και βάλσαμα.

Αρώματα «Chypre»: Ο όρος προέρχεται από την ονομασία της Κύπρου στα γαλλικά καθώς ένα άρωμα με την ονομασία αυτή δημιουργήθηκε το 1917 από τον Franηois Coty. Χρησιμοποιήθηκαν υλικά που προέρχονταν κυρίως από μεσογειακές χώρες. Πρόκειται για αρώματα που βασίζονται σε απόσταγμα βρύων που προέρχεται από βελανιδιές. Αφήνουν μια αίσθηση ξύλου και περγαμόντου.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More