Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Μπουτάκια Κοτόπουλο με Πορτοκάλι


Νοστιμότατο, τολμήστε το θα εκπλαγείτε με τη γεύση.

Υλικά
10-12 μπουτάκια κοτόπουλο
Το χυμό από 3 πορτοκάλια (1 ποτήρι)
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη στο λεπτό τρίφτη
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο πυρέξ, βάλτε τα μπουτάκια αφού πρώτα τα έχετε ξεπλύνει με μπόλικο νερό (και μην ξεχάσετε να απολυμαίνετε πολύ καλά τον πάγκο της κουζίνας και όπου ακούμπησε το κοτόπουλο) προσθέστε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και κάντε μασάς στα μπουτάκια για να πάνε παντού τα μυρωδικά.
 Ρίξτε μέσα το χυμό πορτοκάλι και περεχιστε τα μπουτάκια με το ελαιόλαδο. Ψήστε τα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 1/2 ώρα. Μπορείτε να κάνετε επίσης ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες.
Σερβίρετε με ρύζι, με πατάτες τηγανητές, με πουρέ πατάτα, με πατάτες στο φούρνο και ότι άλλο βάλει ο νου σας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

πηγή  http://dianitascooking.blogspot.com/

Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More