Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Αλλη μια γυναίκα θύμα επίθεσης με οξύ από το σύζυγό της (φωτό)

Αλλη μια γυναίκα θύμα επίθεσης με οξύ από το σύζυγό της (pic)

   H Shama από το Πακιστάν δέχτηκε επίθεση με οξύ από τον άνδρα της επειδή ήταν πολύ όμορφη. Δυστυχώς δεν είναι η μόνη. Κάθε εβδομάδα γυναίκες που έχουν δεχθεί παρόμοια επίθεση τρέχουν για βοήθεια στο νοσοκομείο, αφού οι σύζυγοί τους έχουν χρησιμοποιήσει οξύ για να τις καταστρέψουν. Οι λόγοι; Kάποιος τσακωμός, ζήλεια, ανασφάλεια ή λογομαχία. Στο Πακιστάν αυτό αρκεί για να βρεθείς με κατεστραμμένο πρόσωπο.
   "Είχαμε συχνούς καυγάδες στο σπίτι. Το βράδυ πριν πέσω για ύπνο μου είπε ότι είμαι υπερβολικά υπερήφανη για την ομορφιά μου" ψιθυρίζει η  Shama από το κρεβάτι του νοσοκομείου, στο οποίο νοσηλεύεται. Έτσι, ο σύζυγός της φρόντισε να μην καμαρώσει ποτέ ξανά για τα όμορφα χαρακτηριστικά της.
Η επίθεση κατά γυναικών με οξύ από τους συζύγους ή τα πεθερικά τους στο Πακιστάν είναι συχνό φαινόμενο, παρά την επιβολή αυστηρών κυρώσεων που θεσμοθετήθηκαν πρόσφατα. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι δράστες την γλυτώνουν εύκολα, χρηματίζοντας την αστυνομία και φυσικά δεν δικάζονται σχεδόν ποτέ για τις πράξεις τους.
Η άτυχη Shama είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών και παλεύει να ζήσει, με τα εγκαύματα να έχουν καλύψει το 15% της επιφάνειας του σώματός της. Η ίδια αναφέρει "Αν ζήσω, ελπίζω να μπορέσω να φτιάξω το πρόσωπό μου. Αν όχι, θα κάνω αυτό που κάνουν πολλές γυναίκες - θα αυτοκτονήσω".
Αφού της έριξε οξύ στο πρόσωπο, ο σύζυγός της έφυγε από το σπίτι παίρνοντας μαζί του το κινητό της για να την εμποδίσει να καλέσει βοήθεια.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περισσότερες από 150 γυναίκες το χρόνο πέφτουν θύματα επιθέσεων με οξύ στο Πακιστάν...

e-radio.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More