Τρίτη 3 Απριλίου 2012

500 εκατ. ευρώ προσφέρουν οι Τούρκοι για τον Σκορπιό


Πρόταση ύψους 500.000.000 ευρώ του ομίλου Αράβων και Τούρκων επιχειρηματιών έγινε πριν από 20 μέρες στην Αθηνά Ωνάση για την αγορά του Σκορπιού. Σύμφωνα μάλιστα με τη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, ο συγκεκριμένος όμιλος, που έχει στην ιδιοκτησία του ποδοσφαιρική ομάδα της Τουρκίας, επιθυμεί την αγορά και του διπλανού νησιού "Σπάρτη", με στόχο τη μετατροπή τους σε τουριστικό προορισμό των πλουσίων.
Στον Σκορπιό ζούσαν το καλοκαίρι τόσο ο Αριστοτέλης Ωνάσης όσο και η Μαρία Κάλλας, Τζάκι Ωνάση, τα παιδιά του Αλέξανδρος, Χριστίνα και η Αθηνά. Η Αθηνά Ωνάση εξετάζει το ενδεχόμενο της πώλησης, αφού το κόστος συντήρησης του νησιού και των εγκαταστάσεων είναι μεγάλο και η ίδια δεν ζει στην Ελλάδα.
Όμως υπάρχει ένα εμπόδιο στην αγοραπωλησία αυτή - η διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση αναφέρει ρητά πως το νησί δεν μπορεί να πωληθεί. Μάλιστα, θα περνά στον φυσικό κληρονόμο και αν ο κληρονόμος δεν μπορεί να συντηρεί τον Σκορπιό, αυτός θα περνά στα χέρια της Ολυμπιακής, η οποία θα πρέπει να το μετατρέψει σε παιδική κατασκήνωση για τα παιδιά των εργαζομένων της εταιρείας.
Κάτι τέτοιο όμως δημιουργεί νέα προβλήματα, μιας και η Ολυμπιακή δεν υφίσταται πλέον, τουλάχιστον με την αρχική της μορφή. Αν όμως δεν υπήρχε αυτή η πρόβλεψη, η Αθηνά δύσκολα θα έλεγε όχι σε μια τέτοια προσφορά.
Το μόνο που θα μπορούσε να γίνει θα ήταν μια μακροχρόνια ενοικίαση του νησιού για 99 χρόνια, όμως αυτό θα έδινε στην Αθηνά το πολύ 20.000.000 δολάρια, όπως αναφέρει το newsbeast. Σενάρια βέβαια για την πώληση του νησιού έχουν ακουστεί και τα προηγούμενα χρόνια.
Και η ιστορία συνεχίζεται...


Περισσότερα: E-Radio.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More