Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Τάρτα με αχλάδια


tarta me axladiaΥλικά
5-6 αχλάδια ώριμα
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη κρυσταλλική
2-3 ξυλάκια κανέλα
1 λεμόνι
Για την κρέμα:
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι μαργαρίνη που έχετε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει
1 φλιτζάνι αμύγδαλα χωρίς φλούδα τριμμένα στο μπλέντερ
¾ φλιτζανιού αμύγδαλα χωρίς φλούδα ολόκληρα
½ φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα στο μπλέντερ
1 αυγό
Για τη ζύμη:
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού ξερή μαγιά (=1 μικρό φακελάκι εμπορίου)
2 κρόκοι αυγών
½ φλιτζάνι ζάχαρη
¾ φλιτζανιού μαργαρίνη που έχετε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει
1 κουταλάκι αλάτι
ξύσμα 1 λεμονιού
Εκτέλεση
Στύβετε το λεμόνι και κρατάτε τη φλούδα του. Ξεφλουδίζετε τα αχλάδια. Βάζετε σε μια κατσαρόλα ½ λίτρο νερό, τη φλούδα του λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, την κανέλα και τη ζάχαρη και το αφήνετε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Ρίχνετε μέσα τα αχλάδια και τα αφήνετε για περίπου 25 λεπτά σε χαμηλωμένη φωτιά. Βγάζετε τα αχλάδια με τρυπητή κουτάλα, και αφήνετε το σιρόπι να σιγοβράζει μέχρι να μείνει σχεδόν το μισό σε όγκο. Τα αχλάδια μπορείτε:
  • είτε να τα ψιλοκόψετε σε κυβάκια
  • είτε να τα αφήσετε ολόκληρα κάνοντας μια τρύπα στη μέση ώστε να βγάλετε τα κουκούτσια.
Ετοιμάστε τη ζύμη: Χτυπήστε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Αλλάζετε το εξάρτημα του μίξερ με αυτό για τις ζύμες ή συνεχίζετε με το χέρι. Προσθέστε τη μαγιά και το αλεύρι και στη συνέχεια τη μαργαρίνη που έχει μαλακώσει, δουλεύοντας αμέσως για να μη σφίξει η ζύμη. Αλείψτε την ταρτιέρα με μαργαρίνη, ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο και στρώστε την (προσοχή όταν τη βάζετε στην ταρτιέρα, είναι μια εύθραυστη ζύμη). Απλώνετε από πάνω τα αχλάδια.
Για την κρέμα: Χτυπάτε πολύ καλά τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη κι όταν ασπρίσουν βάζετε το αυγό και μετά τα τριμμένα και τα ολόκληρα αμύγδαλα. Απλώνετε την κρέμα πάνω από τη ζύμη και τα αχλάδια.
Ψήνετε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Όταν βγάλετε την τάρτα από το φούρνο, περιχύνετε με το σιρόπι και πασπαλίζετε με τα φιστίκια Αιγίνης.
Για τους λάτρεις της σοκολάτας: Σερβίρετε βάζοντας μια κουταλιά της σούπας λιωμένη κουβερτούρα πάνω από το κάθε κομμάτι.


Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More