Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Αντιγήρανση: ενισχύστε τις ορμόνες σας!


Η ομορφιά και η νεανικότητα της επιδερμίδας μας χτίζεται από μέσα. Διάβασα κάπου για την σημασία που έχουν οι ορμόνες στη νεανική όψη της επιδερμίδας. Συγκεκριμένα:

H αυξητική ορμόνη (HGH)
Παράγεται στην υπόφυση και κινητοποιεί τη διαδικασία ανάπτυξης των οστών και των μυών του σώματος. Δυστυχώς με τα τα 31 αρχίζει να εμφανίζει μείωση. Η προσπάθεια αναπλήρωσης της αυξητικής ορμόνης λέγεται ότι αναζωογονεί τα μαλλιά, μειώνει τις ρυτίδες, ενισχύει το μεταβολισμό και αφυπνίζει τη σεξουαλικότητά σας.
Πως να την αυξήσετε: 
Άσκηση: Η εντατική σωματική δραστηριότητα για 30 λεπτά Κάθε μέρα, θα αυξήσει τα επίπεδα ορμόνης στο σώμα σας. Η άσκηση με άδειο στομάχι έχει αποδειχτεί ότι αυξάνει γρηγορότερα την HGH.
Διατροφή: Τρώτε υγιεινά, συνδυάζοντας πρωτεΐνες, λαχανικά, φορούτα και σύνθετους υδατάνθρακες, όπως πατάτες, ρύζι και μακαρόνια. Περιορίστε τις επεξεργασμένες τροφές.
Αμινοξύ L-αργινίνη: Βοηθά στην αύξηση της παραγωγής της HGH. Βρίσκεται σε πρωτεϊνούχες τροφές, όπως τα παχιά ψάρια, τα μαλακά τυριά (π.χ μανούρι), τη σόγια και το άπαχο κρέας.
 Δευδρεπιανδροστερόνη (DHεΑ)
Παράγεται στους αδένες των επινεφριδίων λαό είναι η μητέρα όλων των χημικών ενώσεων του σώματος γιατί μπορεί να μετατραπεί σε οποιαδήποτε, σχεδόν, άλλη ορμόνη όπως μια ερωτική ορμόνη! Για αυτό όχι μόνο είναι σημαντική για την ομορφιά μας αλλά και για την ερωτική μας ζωή: επηρεάζει ποιον βρίσκουμε ελκυστικό, αυξάνει τη libido. Κι εδώ η ομορφιά συνδέεται με την καλή ερωτική ζωή! Μετά τα 30 τα επίπεδά της πέφτουν…
Πως να την αυξήσετε: 
Εντατική άσκηση: Γρήγορο περπάτημα για ένα περίπου μήνα.
Διαλογισμός: Σύμφωνα με πολλές μελέτες μειώνει το στρες και αυξάνει τα επίπεδα της DHEA.
Μειώστε το αλκοόλ: το ποτό είναι ο χειρότερος εχθρός της αφού μέσα σε 30 λεπτά μειώνει τα επίπεδά της στο οργανισμό σας.
Πηγή: jenny.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More