Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Πρώτη είδηση στα διεθνή μέσα η ληστεία στην αρχαία Ολυμπία

Στις πρώτες θέσεις της διεθνούς ειδησεογραφίας βρίσκεται η ληστεία που σημειώθηκε στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία.


Παράλληλα, τα ξένα Μέσα  Μαζικής ενημέρωσης κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στην παραίτηση του Παύλου Γερουλάνου από τη θέση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού.
Συγκεκριμένα, το αμερικανικό CNN αναφέρει: «Ληστές εισέβαλλαν στο Μουσείο τηςΟλυμπίας, κλέβοντας αρχαία αντικείμενα, σύμφωνα με Έλληνες αξιωματούχους».

To BBC έχει άρθρο στην ηλεκτρονική του έκδοση με τίτλο: «Ένοπλοι ληστές έκλεψαν δεκάδες αντικείμενα από μουσείο στην Αρχαία Ολυμπία -τον τόπο γέννησης των Ολυμπιακών Αγώνων». Στο ίδιο κείμενο γίνεται αναφορά στην παραίτηση του κ. Γερουλάνου.
Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων έχει δημοσίευμα με τίτλο: «Ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, υπέβαλε την Παρασκευή την παραίτησή του, όταν ένοπλοι ληστές έκλεψαν περισσότερα από 60 αρχαία αντικείμενα σε μουσείο στην Ολυμπία, σύμφωνα με αξιωματούχους».
Η γαλλική Liberation και το περιοδικό Novel Observateur  έχουν την είδηση με τίτλο: «Εκλάπησαν αρχαία αντικείμενα από το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.
H Washington Post αναφέρει: «Οι ελληνικές Αρχές δηλώνουν ότι μεγάλη ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας».


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More