Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Φοιτητικό επίδομα μέχρι 31 Μαρτίου 2012. Το δικαιούμαι; Τι χρειάζεται;

Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων των φοιτητών στις Εφορίες για την καταβολή του φοιτητικού επιδόματος. Πρόκειται για το ποσό των 1.000 ευρώ που καταβάλλεται εφάπαξ στους φοιτητές που πληρούν τις προϋποθέσεις και καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η υποβολή αιτήσεων είναι μέχρι 31 Μαρτίου 2012.


Συγκεκριμένα, μπορείτε να πάρετε αυτό το επίδομα αν:
μένετε σε σπίτι / δωμάτιο (ακόμα και αν συγκατοικείτε με κάποιους άλλους) με ενοίκιο που βρίσκεται σε πόλη διαφορετική της κύριας κατοικίας σας

Kαι
 το ετήσιο οικογενειακό σας εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο από 30.000 ευρώ (προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί πέραν του ενός) και εσείς ή οι γονείς σας δεν είστε ιδιοκτήτες ή επικαρπωτές κατοικιών ή διαμερισμάτων που είναι μεγαλύτερα από 200 τ.μ. (εξαιρούνται οι κατοικίες και τα διαμερίσματα που βρίσκονται σε χωριά μικρότερα των 3000 κατοίκων) και έχετε εγγραφεί κανονικά στα μαθήματα.

Αν δεν είστε πρωτοετείς φοιτητές, θα πρέπει να έχετε περάσει τα 1/2 των μαθημάτων του προηγούμενου έτους.
 
Σε κάθε περίπτωση, ζητήστε αναλυτικές πληροφορίες από την Εφορία σας. 
Αν έχετε αδέλφια που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις, δικαιούστε όλοι αυτό το επίδομα.
Αν σπουδάζετε στην ίδια πόλη, ένας/ μία από ’σας θα το πάρει ολόκληρο και τα υπόλοιπα αδέλφια θα το πάρουν μειωμένο κατά 50%.
Δεν δικαιούστε αυτό το επίδομα αν σπουδάζετε για την απόκτηση 2ου πτυχίου
 Πότε και πώς θα πάρω το επίδομα;

Μπορείτε να πάρετε αυθημερόν το επίδομα αυτό από την Εφορία, αρκεί να καταθέσετε εκεί τα εξής δικαιολογητικά: Πιστοποιητικό από το Τμήμα που σπουδάζετε για την κατάσταση των σπουδών σας.

Μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας στον τόπο φοίτησης επικυρωμένο από (Δ.Ο.Υ) Επικυρωμένο αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της φορολογίας εισοδήματος. Επικυρωμένα αντίγραφα των δηλώσεων ακίνητης περιουσίας (Ε9)
Read More : clikare.blogspot.com/

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More