Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ένας Μιλίτο για… χρυσό τενεκεδάκι!


Για πέταμα η φετινή παρουσία του Ντιέγκο Μιλίτο στη Serie A που πήρε το πρώτο βραβείο «Bidone d’ oro» έπειτα από ψηφοφορία σύσσωμου του φίλαθλου ιταλικού κοινού!

Το «χρυσό τενεκεδάκι», όπως είναι η ελεύθερη μετάφραση του σχετικού βραβείου, καθιερώθηκε ως «διάκριση» από το 2003, μεταφέροντας με αυτόν τον τρόπο τα «χρυσά βατόμουρα» του κινηματογράφου στο χορτάρι.

Η κατάκτηση του σίγουρα δεν αποτελεί στοίχημα κανενός ποδοσφαιριστή και κανείς σίγουρα –τουλάχιστον πριν δύο χρόνια- δε θα έδινε προγνωστικά για απονομή του στον Αργεντινό επιθετικό της Ίντερ.

Αυτός που το 2010 συνέβαλε τα μέγιστα στο τρεμπλ των «νερατζούρι», φέτος συγκέντρωσε την πλειοψηφία των αρνητικών ψήφων και πήρε την πρώτη θέση με 15,17%.

Ακολουθούν οι Καρβάλιο Αμάουρι (Γιουβέντους/Πάρμα, 14,64%), ο Μίλος Κράσιτς (Γιουβέντους, 10,67%), ο Φελίπε Μέλο (Γιουβέντους, 10,22%), ο Λούκα Τόνι (Γιουβέντους, 10,15%), ο Ντιέγκο Φορλάν (Ίντερ, 9,82%) και ο Μάουρο Σάρατε (Λάτσιο/Ίντερ, 9,69%).

Το ρεκόρ κατάκτησης του «Bidone d’ oro», ωστόσο, ανήκει στον Αντριάνο, που είχε την τιμή να το παραλάβει δύο φορές (2006 και 2007) ως παίκτης της Ίντερ και το 2010 ως παίκτης της Ρόμα.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More