Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

Ο Παπανδρέου προκρίνει τον Πετσάλνικο

Στραμμένα στο Προεδρικό Μέγαρο είναι τα βλέμματα του πολιτικού κόσμου και της κοινωνίας, που περιμένει με αγωνία να μάθει ποιος θα αναλάβει τα ηνία της χώρας για το επόμενο διάστημα.


Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος μεταβατικός πρωθυπουργός είναι ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ενώ το υπουργείο Οικονομικών παραμένει στα χέρια του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Επίσημη ενημέρωση θα υπάρξει στις 17: 00 ώρα, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να μιλήσει προς τον Ελληνικό λαό στις 16:30 σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC.

Αργά χθες βράδυ, στο γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Φίλιππο Πετσάλνικο, Ρεγγίνα Βάρτζελη και Νίκο Αθανασάκη, η οποία και έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Παρά τη χθεσινή διάψευση από πλευράς Πετσάλνικου ότι είναι υποψήφιος για τη θέση του πρωθυπουργού, το όνομά του επανήλθε τις τελευταίες ώρες, γεγονός που πολλοί το συνδέουν με τη άρνηση του Απόστολου Κακλαμάνη.

Είναι άλλωστε γνωστό στο περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου, ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός συμβουλεύεται τον κ. Πετσάλνικο σε μια σειρά θεμάτων.

Τέλος, είναι μια λύση που συμφέρει και τη ΝΔ, η οποία δεν έχει αντίρρηση για το πρόσωπο, αφού δεν θέλει ο πρωθυπουργός να είναι πολιτικό πρόσωπο προερχόμενο από το χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More