Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Σχέση με συνάδελφο;

Έχετε κέφι να πάτε στη δουλειά, ανυπομονείτε να τον συναντήσετε, δεν θέλετε να φύγετε από το γραφείο για να μην τον αποχωριστείτε. Ναι, είναι υπέροχο όταν «business» και «pleasure» γίνονται ένα.

Είναι όμως και εξαιρετικά επικίνδυνο, τόσο για τη σχέση, όσο και για το μέλλον της καριέρας σας στη συγκεκριμένη εταιρία.

Τι πρέπει να προσέξετε, τι να αποφύγετε και πώς να κινηθείτε ώστε να μη σας στοιχίσει αυτό το ειδύλλιο τη δουλειά σας; 
Μάθετε την πολιτική της εταιρίας
Ίσως δεν είναι καλή ιδέα να ρωτήσετε απευθείας το τμήμα ανθρωπίνων πόρων, σίγουρα όμως κάποιος «παλιός» θα ξέρει να σας πει πόσο ελαστική ή όχι είναι η διεύθυνση σε τέτοιες περιπτώσεις. Αν διαπιστώσετε πως η εταιρία είναι αρνητική απέναντι σε σχέσεις συναδέλφων, τότε ίσως πρέπει να ξανασκεφτείτε εάν και κατά πόσο αξίζει.

Παραμείνετε επαγγελματίες
Αυτό είναι το πιο βασικό απ’ όλα τα tips και θα σας το πει οποιοδήποτε λογικός και ευσυνείδητος εργαζόμενος. Μην περπατάτε τραγουδώντας από χαρά στους διαδρόμους της εταιρίας. Μη συναντιέστε κρυφά στο φωτοτυπικό. Μην περνάτε ώρες να κοιτάζεστε στα μάτια στην καφετέρια του κτηρίου. Εσείς μπορεί να νομίζετε πως δεν σας βλέπει κανείς. Στην πραγματικότητα όμως σας παρατηρούν όλοι και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να σας «καρφώσουν» στο αφεντικό.

Διαχωρίστε τα προσωπικά από τα επαγγελματικά σας ζητήματα
Το ότι είστε ξαφνικά εραστές δεν σημαίνει ότι παύει η συναδελφική σας σχέση. Αυτό σημαίνει πως ίσως είναι καλύτερα να προφυλάξετε και τα δύο κομμάτια της ζωής σας, κρατώντας τα μακριά. Την ώρα που δουλεύετε μαζί, μη συζητάτε μαζί του ποια ταινία θα πάτε να δείτε το βράδυ ή πόσο καλά περάσατε μαζί του χθες στο σεξ. Και ο ίδιος θα σας θεωρήσει λιγότερο επαγγελματία και η δουλειά σας θα πάει πίσω. Ομοίως, όταν τελικά… είστε στο κρεβάτι, μη του γκρινιάζετε για το πόσο σας εκνευρίζει η γραμματέας ή μην του εξηγείτε πόσο δύσκολο ήταν εκείνο το excel που δουλεύατε. Το κάθε πράγμα, έχει τη σωστή στιγμή και το σωστό μέρος για να συζητηθεί. Μην τα μπερδεύετε. 

Αποφύγετε κάποιον ανώτερο ή κατώτερο σας στην ιεραρχία
Τα πράγματα δυσκολεύουν αν το αντικείμενο του πόθου σας τυχαίνει να είναι προϊστάμενος ή υφιστάμενός σας. Όσο η σχέση σας βρίσκεται σε καλή φάση και είστε ερωτευμένοι, μπορεί να μη φανεί κανένα πρόβλημα. Τι γίνεται όμως αν καυγαδίσετε το προηγούμενό βράδυ; Πως θα εκλάβετε την επόμενη ημέρα μια εντολή του, αν είναι ανώτερος, ή πως θα τον πιέσετε να τελειώσει ένα project αν είναι κατώτερός σας ιεραρχικά; Το μεγάλο δράμα δεν θα αργήσει να κάνει την εμφάνισή του.

Συζητήστε τα χειρότερα
Όσο είναι ακόμη τα πράγματα καλά μεταξύ σας, είναι απαραίτητο να κάνετε την επίπονη συζήτηση ενός πιθανού χωρισμού. Θα μπορέσετε να δουλεύετε μαζί; Θα καταφέρετε να συνεργάζεστε εξίσου καλά ακόμη κι αν ο ένας από τους δύο παρατήσει/ απατήσει/ πληγώσει τον άλλο; Ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει, αν διαπιστώσετε πως δεν μπορείτε να συνυπάρχετε πλέον στον ίδιο εργασιακό χώρο; Ξεκαθαρίστε τα από τώρα και, όταν και αν έρθει εκείνη η ώρα αντιμετωπίστε το σαν ενήλικες. 


myself!

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More