Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Αν δεν παραιτηθεί Παπανδρέου ή Παπούλιας η Ν.Δ. ενδεχομένως να αποχωρήσει οριστικά από τη Βουλή

Εκλογές άμεσα ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος να μπει η χώρα σε περιπέτειες μέσω του δημοψηφίσματος, που προωθεί η κυβέρνηση, ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος συνάντησε νωρίτερα σήμερα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.


«Πάση θυσία εκλογές»


Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κάλεσε εμμέσως πλην σαφώς τον κ. Παπούλια να παραιτηθεί λέγοντας ότι «καθένας πρέπει να κάνει το καθήκον του». Ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος είναι αποφασισμένος πάση θυσία να αποτρέψει τους τυχοδιωκτικούς πειραματισμούς του πρωθυπουργού, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί, ότι θα αποχωρήσει η κοινοβουλευτική του ομάδα οριστικά από την Βουλή την Παρασκευή.


Ο κ. Σαμαράς δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον κ. Παπούλια ότι: «Ο κ. Παπανδρέου στην προσπάθεια του να διασωθεί έβαλε ένα εκβιαστικό και διχαστικό δίλλημα, που θέτει σε κίνδυνο το μέλλον μας και τη θέση μας στην Ευρώπη. Εξήγησα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η Ν.Δ. είναι αποφασισμένη να αποτρέψει πάση θυσία, και το τονίζω πάση θυσία, τέτοιους τυχοδιωκτικούς πειραματισμούς. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ένα αίτημα για εκλογές, οι εκλογές αποτελούν εθνική ανάγκη, και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να κάνει το καθήκον του».





Χαρακτηριστικά του κλίματος, που επικρατεί, είναι και τα όσα είπε ο κ. Σαμάρας απευθυνόμενος στον κ. Παπούλια μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες: «Αυτή την κρίσιμη στιγμή έχω την ιστορική ευθύνη να κάνω ό,τι απαιτείται προκειμένου η ευρωπαϊκή προοπτική και το μέλλον της χώρας να μην μπουν σε περιπέτειες. Είναι πολύ σημαντικό αυτά τα σχέδια τα οποία υπάρχουν, εμάς να μη μας βρουν συνεργούς».


Αν τελικά η κυβέρνηση πάρει ψήφο εμπιστοσύνης την Παρασκευή και ο Κάρολος Παπούλιας, δεν αναλάβει κάποια πρωτοβουλία, τότε η αξιωματική αντιπολίτευση ενδεχομένως να αποχωρήσει οριστικά από τη Βουλή ως έσχατο μέσο πίεσης για την προκήρυξη εκλογών.




Παρακολουθείστε τι δήλωσε ο κ. Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας:


Ευχαριστούμε το briefingnews.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More