Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Το must του χειμώνα:H τέλεια αλογοουρά

Και τα 6 απλά βήματα για να την πετύχετε.

Η αλογοουρά μπορεί είναι καλή ιδέα για ένα επαγγελματικό ραντεβού ή και μία βραδινή έξοδο.
Βήμα 1: Λούστε τα μαλλιά σας με ένα σαμπουάν που χαρίζει απαλότητα και λάμψη.
Βήμα 2: Κάντε οπωσδήποτε μάσκα ενυδάτωσης. Απλώστε την από τη μέση των μαλλιών και προς τα κάτω και περιμένετε όσο ακριβώς λένε οι οδηγίες. Είναι πολύ σημαντικό τα μαλλιά σας να δείχνουν λαμπερά και ενυδατωμένα.
Βήμα 3: Στεγνώστε τα με το πιστολάκι και με τη βοήθεια μίας στρογγυλής βούρτσας, μεσαίου μέγεθος. Χωρίστε τα μαλλιά σας σε πέντε-έξι τμήματα και τοποθετήστε τη βούρτσα από μέσα. Σιγά-σιγά ισιώστε. Εάν τα μαλλιά σας είναι πολύ σπαστά μπορεί να σας βοηθήσει ένα ψαλίδι για ίσιωμα.
Βήμα 4: Απλώστε ένα σέρουμ λάμψης και χτενίστε με τα δάχτυλα σας καλά.
Βήμα 5: Μπορείτε να χτενίσετε τα μαλλιά σας σε χωρίστρα στο πλάι (εικόνα 1) ή στη μέση (εικόνα 2) ανάλογα με αυτό που σας πηγαίνει. Στη συνέχεια πιάστε τα όλα μαζί προς τα πίσω. Για το αυστηρό αποτέλεσμα ίσως λίγο τζελ ή κάποιο άλλο προϊόν styling μπορεί να βοηθήσει. Πιάστε τα σε μία αλογοουρά περίπου στο ύψος του αυχένα (ή λίγο πιο πάνω). Tip: θα χρειαστείτε εκείνα τα μαύρα στενά λαστιχάκια (εικόνα 3)
εικόνα 1
εικόνα 2
εικόνα 3
Βήμα 6: Τώρα «βγάλτε» από κάτω μία τούφα περίπου πέντε εκατοστών και στριφογυρίστε την γύρω από τη βάση της αλογοουράς. Φροντίστε η άκρη της να βρεθεί κάτω, σε κρυφό σημείο. Στερεώστε με φουρκέτες τις οποίες θα φροντίσετε να κρύψετε μέσα στο χτένισμα (εικόνα 4).
Tip: εάν βρίσκετε σε δημιουργική φάση η τούφα για την οποία μιλάμε μπορεί να είναι και πλεξούδα.
 εικόνα 4

jenny.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More