Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Μακιγιάζ αντιγήρανσης

Το μακιγιάζ μπορεί να σας κάνει να δείχνετε μικρότερη ή μεγαλύτερη. Ανάλογα με το πόσο καλή είστε με τις ισορροπίες.

 
Πιστεύω ότι το μακιγιάζ είναι προσωπικό θέμα. Οι περισσότερες γνωρίζουμε πολύ καλά τι μας πηγαίνει, έχουμε τα δικά μας όπλα μακιγιάζ και τη δική μας λίστα με ταχυδακτυλουργικά κόλπα. Πολλές φορές όμως μία κακή συνήθεια ή μία μικρή λάθος κίνηση είναι αυτή που μας εμποδίζει να εξασφαλίσουμε το πολυπόθητο νεανικό και φρέσκο αποτέλεσμα.
Στην πορεία μάζεψα κι εγώ κάποια από τα λάθη που παρατήρησα ότι δεν κολακεύουν καθόλου. Πιστεύω να σας βοηθήσουν.
Αποφύγετε το παχύ στρώμα make up. Η υπερβολική ποσότητα που θα μπει στα αυλάκια των γραμμών έκφρασης ή των ρυτίδων (ανάλογα την ηλικία) θα τις τονίσει με άσχημο τρόπο. Χρησιμοποιώντας ένα σφουγγαράκι απλώστε ομοιόμορφα στο πρόσωπο σας ένα λεπτό στρώμα. Στη συνέχεια, απλώστε ελάχιστη πούδρα ταμποναριστά. Αποφύγετε πάλι την περιοχή γύρω από τα μάτια. Γενικά, η πούδρα, προσθέτει χρόνια. Tip: φροντίστε το make up σας να έχει ενυδατικά συστατικά. Να θυμάστε ότι μία καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα δημιουργεί όμορφες γυαλάδες.
Γενικά, αποφύγετε το eyeliner και τις σκούρες σκιές γιατί τονίζουν και την παραμικρή χαλάρωση στην περιοχή των βλεφάρων.
Σε περίπτωση που αγαπάτε το eyeliner (είναι φέτος trend στο μακιγιάζ) προτείνω μία πιο λεπτή γραμμή που σταματά λίγο πιο έξω από την εξωτερική γωνία των ματιών. Είναι αλήθεια ότι αυτή η πινελιά «ανεβάζει» λίγο τα μάτια, κόβοντας χρόνια.
Τα χείλη με τον καιρό ενδέχεται να χάσουν ελαφρώς τον όγκο τους και να μη δείχνουν τόσο γεμάτα. Για αυτό το λόγο, το κραγιόν πολλές φορές δε βοηθάει. Επιλέξτε ένα λίπγκλος ή ένα κραγιόν σε κρεμώδη μορφή ή ενυδατικά στοιχεία (ρωτήστε την αισθητικό στο stand).
Για τις μεγαλύτερες κυρίες μία στρώση από τη μάσκαρα είναι αρκετή. Επίσης, μην απλώνετε ποτέ μάσκαρα στα κάτω βλέφαρα και μην το παρακάνετε με χρωματιστές σκιές και μολύβια. Το ζητούμενο είναι η καλή κάλυψη των ατελειών και η φρεσκάδα.
Το ρουζ σε κρεμώδη και απόχρωση που ταιριάζει στην επιδερμίδας σας πρέπει να γίνει μόνιμο gadget της τσάντα σας. Για γρήγορα, απλώνουμε στο σημείο που όταν χαμογελάμε σχηματίζονται τα μήλα μας. Προσοχή με την ποσότητα! Μην το παρακάνετε και πάντα να ελέγχετε στο καθρέφτη ότι έχει απλώσει καλά το προϊόν. Εάν κάνετε λάθος μπορείτε να διορθώσετε με λίγο make up.



Cat’s eyes για νεανικό βλέμμα.














To ρούζ και το κονσίλερ μπορούν να κάνουν το θαύμα τους.


















Τα κόκκινα χείλη είναι trend. Το κόκκινο όμως κραγιόν είναι από μόνο του αρκετό. Φροντίστε απλώς να απλώσετε καλά το make up και το κονσίλερ σας.















jenny.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More