Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά εκτός την υγεία και την ομορφιά!!

Το κάπνισμα σκοτώνει την ομορφιά.



Με ποιό τρόπο:
1. Τα χημικά που περιέχει ένα τσιγάρο είναι αρκετά για να «χαρίσουν» στην επιδερμίδα σας αυτή την γκρίζα απόχρωση.
2. Εννοείται ότι η αναπνοή σας είναι δυσάρεστη. Το κάπνισμα ξεραίνει τις μεμβράνες του στόματος, που παράγουν σάλιο. Χωρίς σάλιο το οποίο σκοτώνει τα βακτήρια, η κακοσμία είναι κιόλας εδώ!
3. Η νικοτίνη συσφίγγει τα αιμοφόρα αγγεία και το δέρμα δεν τροφοδοτείται με αίμα. Το αποτέλεσμα είναι η «ασφυξία» και κατά συνέπεια αυτή η γκρίζα απόχρωση και η χλομάδα τα πρωινά λες και χθες το βράδυ δεν κλείσατε μάτι.
4. Η ουλίτιδα είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους σας. Το τσιγάρο δεν ευνοεί την υγεία των ουλών και η φθορά είναι σταδιακή και μεγάλη. Ακόμα, η κίτρινη απόχρωση στα δόντια έρχεται για να μείνει.
5. Ως καπνίστριες έχετε «στο τσεπάκι» την πρόωρη γήρανση. Το τσιγάρο γεμίζει το σώμα με το μεγαλύτερο εχθρών των νιάτων, τις ελεύθερες ρίζες (σωματίδια που καταστρέφουν τα υγιή κύτταρα) και τα κυριότερο, αφυδατώνει το δέρμα.
Μέχρι να αποφασίσετε να το κόψετε τηρήστε τις παρακάτω συμβουλές.
Πρέπει να απλώνετε την ενυδατική προσώπου και ματιών κάνοντας με τις άκρες των δαχτύλων σας κινήσεις μασάζ. Η ροή του αίματος θα αυξηθεί και θα δείχνετε πιο ροδοκόκκινες.
Η συστηματική απολέπιση με ένα scrub προσώπου που να περιέχει αντιοξειδωτικά συστατικά θα σας βοηθήσει. Το ίδιο και μία κρέμα ενυδάτωσης που να περιέχει αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C. Η περιποίηση προσώπου είναι το Α και το Ω στη ρουτίνα ομορφιάς σας.
Έχετε ένα ακόμα λόγο για να πίνετε πολύ νερό. Εφ’ όσον το κάπνισμα αφυδατώνει το σώμα και κατ΄επέκταση το δέρμα.

Για το μακιγιάζ σας επιλέξτε αποχρώσεις που να χαρίζουν λάμψη την όποια άλλωστε έχετε ανάγκη. Αποφύγετε τα βαριά make up και τα σκούρα κραγιόν.
Μερικοί ακόμα λόγοι ομορφιάς -και όχι μόνο- για να μην ξανακαπνίσετε:
• Μπορεί να κιτρινίσει και τα νύχια/ δάχτυλα σας.
• Τα φρεσκολουσμένα σας μαλλιά είναι σαν σφουγγάρι και με το πρώτο τσιγάρο μυρίζουν σαν τασάκι.
• Εάν καπνίζετε στο σπίτι σας πρέπει να το βάφετε 2 φορές τον χρόνο γιατί οι τοίχοι κιτρινίζουν, ενώ οι κουρτίνες έχουν μυρωδιά τσιγάρου.
• Τα jacket και γενικότερα τα ρούχα σας πρέπει να αερίζονται ή να πλένονται αμέσως.
• Είσαστε εθισμένοι σε κάτι δηλαδή εξαρτάστε συνεχώς από κάτι. Αυτό από μόνο του πρέπει να σας εξαγριώνει.
• Είσαστε κινητός κίνδυνος για τους μη καπνιστές αφού εξαιτίας σας κινδυνεύουν διπλά από εσένα να αρρωστήσουν από τον καπνό που εισπνέουν.
• Σας κάνει να λαχανιάζετε όταν ανεβαίνετε τις σκάλες και τελευταίο και πιο σημαντικό.
• Είναι έξοδο που «τρώει» ένα μεγάλο ποσό από τα μηνιαία σας έσοδα. Βάλτε σε ένα κουμπαρά τα λεφτά που θα δίνατε σε τσιγάρα και θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να πάτε και διακοπές με αυτά που σας έμειναν.
Εάν κόψετε το τσιγάρο και κρατήσετε την υπόσχεση αυτή στο εαυτό σας μέσα σε ένα χρόνο η εμφάνιση πρόωρων ρυτίδων θα μειωθεί. Αποφασίστε το λοιπόν!

jenny.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More