Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011

10 βήματα που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε την πίκρα του χωρισμού

How to get over her and get on(Getty Images)
Εάν είστε μαζί με κάποια για περισσότερο από λίγους μήνες, το να χωρίσεις μαζί της μπορεί να είναι κάτι δύσκολο. Εάν είστε μαζί με κάποια για περισσότερο από ένα ή δύο χρόνια, το να χωρίσεις μαζί της μπορεί να είναι μία από τις πιο οδυνηρές εμπειρίες που μπορεί να βιώσει οποιοσδήποτε άντρας. Αλλά υπάρχουν τρόποι να το κάνετε πιο εύκολο και να βγείτε από την άλλη πλευρά, ένας καλύτερος, πιο σοφός άντρας. Μπορείτε να χωρίσετε, χωρίς όμως και να «διαλυθείτε».
Αυτά είναι τα 10 βήματα να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε την πίκρα του χωρισμού, να ξεπεράσετε εκείνη και να προχωρήσετε.

1.Κατεβάστε το τηλέφωνο
Αλήθεια, τέλειωσαν όλα; Μήπως σε «τεστάρει»; Μήπως την τεστάρεις εσύ; Μήπως αυτή είναι η 10η φορά που τα χαλάσατε τους τελευταίους μήνες;
Μόνο εσύ ξέρεις εάν αυτό είναι πραγματικά το τέλος, και εάν είναι, πάρε τα χέρια σου από το τηλέφωνο.


2.Μίλα στα κορίτσια
Όχι ερωτικά όμως. Τουλάχιστον, όχι ακόμα. «Αντί να περνάτε ώρες φτιάχνοντας το τέλειο, «casual», όμως γεμάτο σημασία μήνυμα στο κινητό για την πρώην σας, καλύτερα περάσετε το χρόνο σας μιλώντας γι' αυτό με τους φίλους σας. «Οι γυναίκες φίλες είναι κάτι τέλειο, αφού θα δείξουν συμπόνια και θα είναι υποστηρικτικές και θα σας δώσουν το κουράγιο να φέρετε όλα τα συναισθήματα σας στην επιφάνεια». Και αυτό είναι κάτι καλό, προφανώς.


3.«Βγάλτε» την από το σπίτι…
Δεν εννοούμε κυριολεκτικά, αλλά να ξεφορτωθείτε από το σπίτι πράγματα που σας την θυμίζουν. Θα είναι κάτι οδυνηρό και θα υπάρχει πάντα ο πειρασμός να κοιτάξετε λυπημένος σε παλιές φωτογραφίες, σκεπτόμενος για το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί. Αλλά είναι για το καλό σας, αφού από εδώ και τώρα θα είναι ο δικός σας χώρος ξανά. Εάν όλο το διαμέρισμα σας θυμίζει εκείνη, αλλάξτε θέση στα έπιπλα, αλλάξτε την διακόσμηση ή κάντε μικρές αλλαγές όπως το να καλύψετε τον καναπέ με ένα καινούργιο ριχτάρι. Αυτό δεν θα σταματήσει μόνο να σας περιτριγυρίζουν οι αναμνήσεις. Προφανώς η κάθε καινοτομία δίνει ώθηση στη χημική ουσία του εγκεφάλου σας, τη ντοπαμίνη, κάτι που θα σας ανεβάσει τη διάθεση.


4.Ξεχάστε την με την γυμναστική
Το να χωρίζεις δεν είναι απλά μία μακρά σκοτεινή «βραδιά» για τη ψυχή σας, ακόμα κι αν κάποιες φορές μοιάζει έτσι. Υπάρχουν ευκαιρίες επίσης για να βελτιωθείτε, και μία από αυτές είναι αποκτήσετε καλή φυσική κατάσταση, κάτι που θα σας κάνει να αισθανθείτε πολύ καλύτερα για τον εαυτό σας, το σώμα και τη ζωή σας γενικότερα. Αφήστε τη μιζέρια σας να μετατραπεί σωματική άσκηση, κάνοντας τρέξιμο, κωπηλασία, κολύμβηση, οτιδήποτε θα αποτελέσει πρόκληση για εσάς. Αυτό θα απελευθερώσει τις αντικαταθλιπτικές ενδορφίνες και θα αποσπάσει το μυαλό από τις επαναλαμβανόμενες πρώην σκέψεις.


5.Κάντε καινούργια πράγματα
Παίξτε σκάκι, μάθετε να μαγειρεύετε, παίξτε σκουός, ξεκινήστε να συλλέγετε μοντέλα τραίνων... οτιδήποτε. Προφανώς, μπορούμε να σκεφτόμαστε έξι, επτά πράγματα συγχρόνως. Εάν γεμίσετε το μυαλό σας με άλλα πράγματα, θα διώξετε σιγά σιγά τις σκέψεις για την πρώην σας. Και φυσικά, κατά την διάρκεια κάποιας από αυτές τις δραστηριότητες μπορεί να γνωρίσετε άλλες γυναίκες. Όχι πως σας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Ακόμα...


6.Ξεχάστε την δουλεύοντας
Ένας τρόπος να βγάλετε τις σκέψεις για εκείνη από το μυαλό σας είναι να ζητήσετε καινούργιες εργασίες στη δουλειά σας, κάτι που έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα πως θα σας κάνει να δείχνετε ευσυνείδητος και σκληρά εργαζόμενος και θα κάνει υποψήφιο για προαγωγή. «Χώνοντας» τον εαυτό σας στην δουλειά, όπως το κάνετε στο γυμναστήριο, είναι ένας τρόπος να βγάλετε όλα τα θετικά στην επιφάνεια, από κάτι που εκ πρώτης όψεως μοιάζει με αρνητικό γεγονός. Όχι μόνο οι νέες προκλήσεις θα αλλάξουν την καθημερινή ρουτίνα σας, αλλά θα είναι μία θετική «αναστάτωση». Δεν έχει σημασία εάν το κάνετε αρχικά για να εντυπωσιάσετε την πρώην σας -«εάν πιάσω μία εντυπωσιακή νέα δουλειά θα με θέλει πίσω»- γιατί αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ. Καθώς περνάει ο χρόνος θα απολαμβάνετε τη νέα πρόκληση γι' αυτό που πραγματικά είναι και η επιτυχία στη δουλειά θα ανεβάσει την αυτοεκτίμησή σας.

Κάντε απογευματινά μαθήματα (Getty Images)
7.Κάντε απογευματινά μαθήματα
Κάντε απογευματινά μαθήματα για να δώσετε μια ώθηση στην καριέρα σας ή για να μάθετε μια καινούργια γλώσσα. Είναι μια καλή ιδέα να προραμματίζετε αυτά τα πράγματα την ώρα που συνηθίζατε να την βλέπετε ώστε να τονοθείτε ψυχολογικά και να κερδίσετε θετικά ωφέλη από μια άσχημη κατάσταση.

8.Κάντε πράγματα που μισούσε
Όχι, όχι, δεν εννοούμε να της τηλεφωνείτε επανηλλειμένα στις τέσσερις το πρωί και να απειλείται το χρυσόψαρό της, γιατί αυτά θα σας κάνουν να καταλήξετε στην δικαστική αίθουσα. Αντιθέτως, κάντε όλα αυτά τα πράγματα που σας άρεσε να κάνετε όμως εκείνη τα μισούσε, μόνο και μόνο για να αποδείξετε πως η ζωή χωρίς εκείνη δεν είναι και τόσο άσχημη. Για παράδειγμα, εάν τρελαινόταν για διακοπές στη θάλασσα, ταξιδέψτε σε μία πόλη με έναν φίλο. Με αυτό τον τρόπο δεν έχετε τον πειρασμό να περνάτε όλη την ώρα σκεφτόμενος τι θα κάνατε εάν ήσασταν μαζί. Στο ίδιο κλίμα, δείτε αγαπημένες ταινίες που ξέρετε πως δεν της άρεσαν, πηγαίνετε σε «αντρικά» μπαρ αντί τα κυριλέ μαγαζιά που προτιμούσε, και φορέστε τα τζιν που λατρεύετε και που εκείνη απέρριπτε.

9.Μιλήστε σε αγόρια
Ή καλύτερα, μιλήστε Στα Αγόρια. Όταν ξεπεράστε το αρχικό σοκ του χωρισμού, οι άντρες φίλοι σας είναι μία ανεκτίμητη πηγή για να διασκεδάστε και να ξεχάστε (όχι τόσο πολύ και άμεσα, με τις γυναίκες φίλοι να είναι πιο χρήσιμες εδώ -δείτε παραπάνω).
Στην πορεία, οι άντρες φίλοι σας θα σταθούν δίπλα σας, πειράζοντάς σας για να σας φτιάξουν το κέφι. Με το να τους εμπιστεύεστε και κάνοντας πλάκα μαζί τους, θα δυναμώσετε περισσότερο τους δεσμούς της φιλίας σας. Ακόμα και οι άντρες μπορούν να φανούν αμήχανοι σε μία δυνατή σχέση που καταλήγει άδοξα.
Ένα ακόμα θετικό από το χωρισμό σας μπορεί να είναι η ευκαιρία να βρεθείτε ξανά παρέα με φίλους που θα είναι μαζί σας όταν οι σχέσεις θα έρχονται και θα παρέρχονται.
Σιγά, αλλά σταθερά, θα ξαναμπείτε στο παιχνίδι...
Είναι καλό να κάνετε τα πράγματα σιγά σιγά για ένα διάστημα και να ξανακερδίστε την αυτοπεποίθησή σας.

10.Πάρτε μία ανάσα ανακούφισης
Και όταν θα έρθει η ώρα που θα σκέφτεστε άλλες γυναίκες, έστω διερευνητικά, μπορείτε να αναπνεύστε ελεύθερα. Έχετε περάσει τα χειρότερα, και χωρίσατε, χωρίς όμως και να «διαλυθείτε». Μάλιστα, καταφέρατε να κάνετε τον εαυτό σας ένα καλύτερο... κελεπούρι από αυτή την διαδικασία. Είναι ένας μακρύς δρόμος, όμως τα καταφέρατε και φτάσατε στο τέλος του!

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More