Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

”Ντου” φοιτητών στο στούντιο του κεντρικού δελτίου της ΝΕΤ

Στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ απόψε επιχείρησαν να μπει μια ομάδα 50-60 φοιτητών με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τον νέο νόμο της Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου όσον αφορά τα πανεπιστήμια και να κάνουν σαφείς τις θέσεις τους, για άλλη μια φορά ,οτι δηλαδή αντιτίθενται σ'αυτόν.Επιπλέον θέλησαν να διαμαρτυρηθούν και για τον τρόπο που το κανάλι καλύπτει τις κινητοποιήσεις τους.

Η ροή του προγράμματος της ΝΕΤ άλλαξε, οι νεαροί-μέλη του Συντονιστικού των Φοιτητικών καταλήψεων, έκαναν διαπραγματεύσεις με το κανάλι και το όλο σκηνικό θυμίσε ανάλογο περιστατικό που είχε γίνει τον Δεκέμβρη του 2008.
Οπως έγινε γνωστό, κατά την διαπραγμάτευση η διοίκηση της ΕΡΤ πρότεινε να παραδοθεί ένα γραπτό μήνυμα το οποίο και θα αναγνωστεί κατά την μετάδοση του προγράμματος ενώ η ομάδα των φοιτητών επέμεινε να παρουσιάσουν μέλη της, τις θέσεις τους, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ. Τελικά αποφασίστηκε να βιντεοσκοπηθεί η δήλωση της ομάδας των ατόμων, τα οποία και στη συνέχεια δήλωσαν ότι αποχωρούν από το ραδιομέγαρο.
Νωρίτερα, ο δημοσιογράφος Προκόπης Δούκας, κεντρικός παρουσιαστής του δελτίου έγραψε στο twitter του ότι δεν υπήρξε κανενός είδους βία, πλήν της παραβίασης του στούντιο και ότι οι καταληψίες αρνούνται να κάνουν δηλώσεις στις κάμερες, απλά θέλουν το δελτίο να γίνει παρουσία τους.
Οι φοιτητές είχαν αναρτήσει πανό το οποίο έγραφε: "Σπάμε το τείχος της σιωπής".
Ισχυρή αστυνομική δύναμη υπήρχε από έξω από τα στούντιο της ΝΕΤ.

Σε αποψινή της ανακοίνωση η διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. αναφέρει:

"Απόψε ομάδα φοιτητών διέκοψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ στις 21.00, ζητώντας την προβολή αιτημάτων της. Η ΕΡΤ Α.Ε σέβεται όλες τις απόψεις και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, των φοιτητών και των άλλων κοινωνικών ομάδων και προβάλλει τις θέσεις τους μέσα από τα Δελτία Ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές. Ωστόσο, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε ενέργειες οι οποίες στρέφονται κατά του ιερού δικαιώματος του ελληνικού λαού στην ενημέρωση. Πάντως, στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, η ΕΡΤ θα προβάλλει τις απόψεις όλων των πλευρών".

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More