Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

7 τρόποι για να μειώσετε τα έξοδα στο supermarket

Με την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας, καλό θα ήταν να δούμε μερικούς τρόπους έτσι ώστε να εξοικονομήσουμε χρήματα από κάθε επίσκεψή μας στο supermarket. Πάμε να τους δούμε παρακάτω…

1. Κάντε μία έρευνα αγοράς πρωτού αποφασίσετε σε ποιο supermarket θα πηγαίνετε.
Καλό είναι να δείτε ποιο supermarket σας συμφέρει περισσότερο να πάτε, παρά να πάρετε σβάρνα όλα τα supermarket έτσι ώστε να αγοράσετε το κάθε προιόν από το supermarket που το έχει φτηνότερο. Σκεφτείτε ότι για να πάτε από το ένα supermarket στο άλλο καταναλώνετε αρκετή βενζίνη και έτσι ίσως σας συμφέρει να αγοράσετε όλα τα προϊόντα από ένα supermarket.
2. Αναζητήστε κουπόνια με εκπτώσεις σε διάφορα προϊόντα.
Αρκετά supermarkets προσφέρουν κουπόνια με έκπτωση ή με δωρεάν προϊόντα. Αναζητήστε τα στα ράφια ή ρωτήστε το προσωπικό αν υπάρχουν διαθέσιμα για τα προϊόντα που θέλετε.
3. Κάντε λίστα αλλά να είστε και ευέλικτοι.
Η λίστα με τα ψώνια σίγουρα σας κάνει να μην ξεφεύγετε από το budget των αγορών σας αλλά καλό είναι αυτή η λίστα να είναι ευέλικτη έτσι ώστε να εκμεταλλευτείτε τις προσφορές που μπορεί να έχει το supermarket την ημέρα που θα πάτε.
4. Αγοράστε τα είδη αρτοποιείου αργά το απόγευμα.
Συνήθως τα περισσότερα supermarket κάνουν έκπτωση ή δίνουν δώρο μερικά προϊόντα αρτοποιείου που αν μείνουν εκεί θα ξεραθούν. Η ποιότητα είναι ίδια και εσείς μπορείτε να βάλετε στο καταψύκτη και να τα αναλώσετε όποτε εσείς θέλετε.
5. Αγοράστε οικογενειακές συσκευασίες στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε συχνά.
Καλό είναι να αγοράζετε τις οικογενειακές συσκευασίες καθώς προσφέρουν περισσότερη ποσότητα σε καλύτερη τιμή σε σχέση με τις κανονικές συσκευασίες.
6. Αγοράστε τα φρούτα και τα λαχανικά σας από τη λαϊκή.
Κάντε μία βόλτα στη λαική αγορά της γειτονιάς σας περίπου 30 λεπτά πρωτού κλείσει. Εκείνη την ώρα οι τιμές έχουν πέσει και ο μανάβης θα σας βάλει περισσότερη ποσότητα χωρίς να σας την χρεώσει για να φύγει το εμπόρευμά του και να μην χρειαστεί να το μαζέψει.
7. Καλλιεργήστε τα δικά σας λαχανικά.
Αν είστε από τους τυχερούς που έχουν δικό τους κήπο, έστω και μικρό, καλό είναι να εκμεταλλευτείτε τον χώρο και να σπείρετε μερικά λαχανικά που τρώτε συχνά. Το όφελος βέβαια θα είναι διπλό καθώς θα ξέρετε και τι τρώτε και θα σας κοστίζει μερικές φορές και 90% κάτω από όσο το αγοράζετε στο supermarket!



endiaferonta.com

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More