Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011

Συνταγή για Σορμπέ Campari – Πορτοκάλι

Διάρκεια: μαγείρεμα 20 λεπτά, αναμονή 4-5 ώρες

Υλικά:
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 ½ φλιτζάνια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1/3 του φλιτζανιού καμπάρι
Χυμός από μισό λεμόνι
Γλασσαρισμένη φλούδα πορτοκαλιού
1 πορτοκάλι
½ φλιτζάνι ζάχαρη
¼ του φλιτζανιού νερό

Εκτέλεση:
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βράζουμε το χυμό του πορτοκαλιού, του λεμονιού και τη ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Περνάμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας από κόσκινο ή ψιλή σήτα, προσθέτουμε το ξύσμα και το βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.
Το βγάζουμε από την κατάψυξη, ρίχνουμε μέσα το campari, ανακατεύουμε και το ξαναβάζουμε για 1 ώρα ακόμα στην κατάψυξη.
Κόβουμε τη φλούδα ενός πορτοκαλιού σε λεπτές λωρίδες και τις βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά να βράσουν σ' ένα τηγάνι με το νερό και τη ζάχαρη.
Αφαιρούμε τις λωρίδες και τις τοποθετούμε πάνω σε χαρτί να κρυώσουν. Σερβίρουμε σε μπολ το σορμπέ και από πάνω βάζουμε το καραμελωμένο πορτοκάλι.

πηγη: lovecooking

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More