Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Τρελάθηκε τ'αφεντικό...!


Για λιγότερο απο την τιμή ενός δωματίου στο ακριβότερο ξενοδοχείο του Manhattan, μπορείτε να αγοράσετε μια ολόκληρη πόλη στη Νότια Ντακότα. Το κελεπούρι βρίσκεται στην άκρη του απομακρυσμένου Badlands, 50 μίλια από την πόλη Rapid city και ονομάζεται Scenic. Ο πληθυσμός του ανέρχεται στα 9 άτομα.

Η στάρ του Ροντέο Twila Merrill ιδιοκτήτρια των 46 στρεμμάτων στο Scenic στη Νότια Ντακότα αποφάσισε να βάλει πωλητήριο εξαιτίας μίας ασθένειας που την ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τον τραπεζίτη που έχει αναλάβει την πώληση, οτιδήποτε βρίσκεται μέσα στην πόλη συμπεριλαμβάνεται στην πώληση: ένα παλιό salloon , ένα ταχυδρομία, ένα πρατήριο βενζίνης, ένα παντοπωλέιο, δύο φυλακές και μία πάμπ ανάμεσα σε άλλα κτίρια. Φυσικά, δε λειτουργεί τίποτα. Τα περισσότερα οικοδομήματα χρονολογούνται από την ίδρυση της πόλης το 1906.

Η ζωή στην συγκεκριμένη πόλη δεν ήταν πάντα έτσι. Ο -κυρίως- αγροτικός πληθυσμός που ζούσε στη πόλη «φάντασμα» είχε μεγάλες οικογένειες με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να βγάλει τα προς το ζην, ιδιαίτερα μετά την οικονομική κρίση που χτύπησε τις Η.Π.Α τον 20ο αιώνα. Το αποτέλεσμα ήταν να κλείσουν οι επιχειρήσεις της πόλης. Για πολλά χρόνια η κάτοικος της πόλης, η Twila Merrill, αγόραζε ένα προς ένα τα κτήματα και τα σπίτια της πόλης, τονίζοντας η ίδια πως έχει πολλές αναμνήσεις από τα παιδικά της χρόνια.

Το Scenic πωλιόταν εδώ και 3 χρόνια με τιμή που κυμαινόταν στα 3 εκατ. δολάρια αλλά το ενδιαφέρον των ντόπιων ήταν περιορισμένο μέχρι που η τοπική εφημερίδα της Rapid city δημοσίευσε ένα άρθρο για την πόλη. Έτσι τα κανάλια ABC και CNN ανακάλυψαν την πόλη, έβγαλαν την είδηση και ολόκληρος ο παγκόσμιος τύπος στράφηκε προς τη μικρή πόλη.

Η τιμή κυμαίνεται πλεόν στα 800.000 δολάρια(556.823) μιας και κανείς δεν έχει δείξει εύλογο ενδιαφέρον για να την αγοράσει.

Ενδιαφέρεται κανείς; Τώρα που γυρίζει!

Whole US town up for sale by itnquirky

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More