Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Η πιο συνωστισμένη πισίνα στον κόσμο

Μπορεί να είναι η πιο συνωστισμένη πισίνα στον κόσμο, να μη μπορείς να κολυμπήσεις ούτε στο μισό μέτρο, ωστόσο αυτό δεν έχει εμποδίσει τους πάνω από μισό εκατομμύριο ανθρώπους να επισκεπτούν αυτή τη γιγαντιαία Κινεζική πισίνα.

Η πισίνα περιέχει θαλασσινό νερό και είναι γνωστή ως «Νεκρά θάλασσα της Κίνας», βρίσκεται στην κομητεία Daying, στην επαρχία Sichuan και όταν τα πλήθη παίρνουν τα σωσίβια τους και μπαίνουν σε αυτή το μόνο που μπορείς να δεις είναι μία πανδεσία χρωμάτων.

Το πάρκο που φιλοξενεί την πισίνα αυτή λέγεται ότι είναι το μεγαλύτερο στην Κίνα και καλύπτει έκταση 30.000 τ.μ. Μπορεί να φιλοξενήσει έως και δέκα χιλιάδες επισκέπτες ταυτόχρονα και πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν επισκεφθεί το θέρετρο αυτό το καλοκαίρι.

Η τεχνιτή θάλασσα δημιουργήθηκε με τη χρήση αλάτων από πηγές την περιοχής και περιλαμβάνει 43 διαφορετικά μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Λόγω της αλατότητας του νερού, που είναι πάνω από 22%, οι κολυμβητές μπορούν να επιπλέουν πιο άνετα, όπως ακριβώς και στη Νεκρά θάλασσα της Μέσης Ανατολής.

Αν πάλι δεν αντέχεται την πολυκοσμία το θέρετρο προσφέρει επίσης ένα κέντρο σπα, γήπεδο γκολφ και πολλές ακόμα πισίνες.

Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια:

Έχεις ένα point.. γι'αυτό έχουν πρασινίσει τα νερά μάλλον!! :P

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More