Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΣΟΥ ΥΠΑΚΟΥΟ

Πόσες φορές βγάζουμε έξω το σκυλάκι μας και αυτό μας τραβάει,πνίγεται καθώς τράβιέται και η βόλτα που το βγάλαμε καταλήγει σε ενα κυνηγητό;Γεμίστε λοιπόν τις τσέπες σας με νόστιμες κροκέτες! Επιβραβεύοντας το σκυλάκι σας,θα καταλάβει πως κάνοντας αυτό που του λέτε θα ανταμοίβεται με φαγητό!Με τον ακόλουθο οδηγό θα μάθουμε το σκύλο μας να μας ακολουθέι χωρίς λουράκι και η βόλτα να είναι μια ευχαρίστηση και για εμάς.

Τι θα χρειαστείτε:

1) 6 διακριτικά αντικείμενα (κώνους,ρούχα,πέτρες)
2) Λουράκι για το σκύλο
3) Λίγες κροκέτες

Πώς θα το κάνετε:

Βήμα 1:

Τοποθετούμε τα διακριτικά μας αντικέιμενα -έστω οτι έχουμε κώνους- σε απόσταση 10 κανονικών μας βημάτων μας τον καθένα.

Βήμα 2:

Φοράμε το λουράκι στο σκύλο μας και ρίχνουμε λίγες κροκέτες στην τσέπη μας για να απιβραβεύουμε το σκυλάκι μας οταν κάνει αυτό που του λέμε.

Βήμα 3:

Πριν ασχοληθούμε με τους κώνους αρχίζουμε να περπατάμε αόριστα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.Μόλις ο σκύλος μας θα προσπάθήσει να μας «παρασύσει» προς τα εκεί που θέλει αυτός τότε εμείς με βιαστική κίνηση παμέ προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση φωνάζοντας το όνομα του σκύλου μας.Αφού κάνουμε δυο βήματα σκύβούμε και του δίνουμε μια κροκέτα λέγοντας με χαρούμενη φωνή «μπράβο».

Βήμα 4:

Αφού κάνουμε αυτό όσες φορές χρειαστεί μεχρί να καταλάβει ο σκύλος μας πως πρέπει να πηγαίνει όπου εμείς,τότε παίρνουμε θέση στον πρώτο κώνο και αρχίζουμε να περπατάμε προς τον δεύτερο και ούτω καθεξής περνώντας zig zag απο τους κώνους.Κατά τη διάρκεια,ο σκύλος μας πρέπει να μας κοιτάζει.Αν δεν μας έχει απόλυτη προσοχή πρέπει να επαναλάβουμε το βήμα 3.Αν μας κοιτάζει τότε σε κάθε κώνο που περνάμε,μένουμε όρθιοι,σκύβοντας ελαφρά και του δίνουμε μια κροκέτα επιβραβεύοντάς το. Επιβραβεύοντας το σκυλάκι μας,θα καταλάβει πως κάνοντας αυτό που του λέμε θα ανταμοίβεται με φαγητό και έτσι ενστικτωδώς θα μας υπακούει!

Δώστε χρόνο, αγάπη και φροντίδα στον πιο πιστό φίλο του ανθρώπου…


www.e-guides.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More