Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011

Παγωτό με γεύση...θαλασσινών!




Η νέα μόδα λοιπόν που έχει κυριεύσει την Ιαπωνία είναι τα παγωτά με γεύση θαλασσινών....Παγωτά με γεύση χέλι, γεύση κάβουρα, γεύση αστακού...
Ο πρωτοπόρος ζαχαροπλάστης Γιοσιάκι Σάτο από την πόλη Ισινομάκι της Βόρειας Ιαπωνίας, έχει δημιούργησε 80 γεύσεις.
Επίσης ένας άλλος σεφ πριν από μερικά χρόνια είχε πρωτοτυπήσει με τη δημιουργία παγωτών με γεύση αυγό, μπέικον, καβούρι και μουστάρδα.

Πολλοί κριτικοί είναι ενθουσιασμένοι και δηλώνουν πως...
πρόκεται για ένα παιχνίδι αισθήσεων και γεύσεων. Ακόμα περισσότεροι όμως είναι εκείνοι οι οποίοι βρίσκουν την ιδέα αλλόκοτη και «βλακεία».

Οι Ιάπωνες είναι τελείως αντίθετοι στην ιδέα και θεωρούν αηδιαστική την μυρωδιά των θαλασσινών. Ακόμα και τα φαγητά τους που τα περιέχουν δεν έχουν καμία μυρωδιά ψαριού...
Η πίτα χελιού στην Ιαπωνία θεωρείται εξαίσιο γλυκό και δεν μυρίζει καθόλου. Επίσης πολλά γλυκά τους είναι αλμυρά και πολλές φορές έχουν τη γεύση ρυζιού.

Μια δοκιμή θα μας πείσει

Πηγή: world.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More