Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Συνέλαβαν δημοσιογράφο του BBC στο Κάιρο

Ο αιγυπτιακός στρατός συνέλαβε μια δημοσιογράφο του δημόσιου βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC στη διάρκεια της επιχείρησης για την διάλυση μιας διαδήλωσης στο κέντρο του Καΐρου, κατά την οποία πολλοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν και δεκάδες συνελήφθησαν, όπως ανέφερε σήμερα σε ανακοινωθέν του το κανάλι.
Η Σάιμα Χαλίλ τέθηκε υπό κράτηση χθες αφού ο στρατός και η αστυνομία επενέβησαν για να διαλύσουν καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Ταχρίρ, που διαρκούσε τρεις εβδομάδες, όπως ανέφερε το BBC.
«Είμαστε πολύ ανήσυχοι για τη σύλληψη της Σάιμα Χαλίλ στο Κάιρο. Είναι μια καλή δημοσιογράφος η οποία έκανε την δουλειά της. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιτύχουμε την απελευθέρωσή της» σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του τηλεοπτικού δικτύου.
Η κα Χαλίλ δημοσιοποίησε πληροφορίες μέσω του λογαριασμού της στον ιστότοπο Twitter σχετικά με τη σύλληψή της.
«Κάποιος ήλθε και μου είπε ‘Προσοχή! Συλλαμβάνεται όποιος παίρνει φωτογραφίες» έγραψε.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ακόμα ότι στρατιώτες και αστυνομικοί χτύπησαν διαδηλωτές και κατέσχεσαν κινητά τηλέφωνα, ειδικά εκείνα που μπορούν να πάρουν φωτογραφίες.

Πάνω από 80 άνθρωποι συνελήφθησαν, σύμφωνα με το Μέτωπο υπεράσπισης των αιγυπτίων διαδηλωτών, μια οργάνωση προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων στη χώρα.




πηγή: sigmalive.com

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More