Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011

Βάσεις 2011 Πανελλήνιες: εκτιμήσεις των βασεων σε ΠίνακαΠοιες οι εκτιμήσεις για βάσεις 2011 με βάση τα αποτελέσματα των Πανελληνίων; Δείτε πίνακα με εκτίμηση βάσεων 2011 σε όλες τις δημοφιλείς σχολές.


Σφαγή αριστούχων έδειξαν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2011. Αυτό θα έχει ως συνέπεια να πέσουν οι βάσεις 2011, κάτι όμως που θα αντισταθμιστεί μετικώς από τη μείωση των εισακτέων και τη συγκέντρωση των προτιμήσεων στα αστικά κέντρα λόγω κρίσης.
Οι μαθητές που έφτασαν το άριστα, δηλαδή ανάμεσα στο 18 και το 20, φέτος ήταν μόλις το 11,09% σε αντίθεση με το 15,51% το 2010. Ενώ όμως το άριστα ήταν πιο δύσκολο, τα γραπτά που βαθμολογήθηκαν μεταξύ 15-18 κυμάνθηκαν στα περσινά επίπεδα δηλαδή το 18,08% των γραπτών έναντι 19% για το έτος 2010. Συμπερασματικά η κλιμάκωση της βαθμολογίας έχει βελτιωθεί στα περισσότερα μαθήματα σε σχέση με το 2010, με την έννοια ότι επιτρέπει την καλύτερη κατάταξη των υποψηφίων.Πώς αναμένεται να κινηθούν οι βάσεις Πανελληνίων 2011; Οι υψηλόβαθμες σχολές του 2ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου, δηλαδή οι Φυσικομαθηματικές σχολές, η Πληροφορική και οι Πολυτεχνικές, αναμένεται να χαμηλώσουν εφέτος τις βάσεις εισαγωγής τους. Επίσης πτώση των βάσεων θα έχουν οι σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου, δηλαδή οι Ιατρικές και Οδοντιατρικές σχολές και τις Φαρμακευτικές, καθώς και οι Παιδαγωγικές και Νομικές σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου.
Βάσεις 2011 Εκτιμήσεις:

Α. Πτώση στα περιζήτητα και υψηλόβαθµα τµήµατα του 2ου και 4ου Επιστηµονικού Πεδίου. Ταπρώτα στοιχεία δείχνουν ότι αναµένεται πτώση της τάξης των 50–200 µορίων.
Β. Πτώση των βάσεων των περιζήτητων και υψηλόβαθµων τµηµάτων του 3ου Επιστηµονικού Πεδίου από 30 έως 100 µόρια κατά µέσο όρο.
Γ. Πιθανή άνοδοςστα ξενόγλωσσα Τµήµατα Γαλλικής, Γερµανικής, Ιταλικής και Ισπανικής Φιλολογίας. Παρ’ όλο που δεν έχουµε αποτελέσµατα από βαθµολογίες στα ειδικά µαθήµατα, η µείωση των θέσεων σπρώχνει τις βάσεις ανοδικά.
∆. ∆εν θα έχουµε ενιαία κατεύθυνση των βάσεων εισαγωγής ούτε ανάµεσα στα Επιστηµονικά Πεδία ούτε καν ανάµεσα στις σχολές των ίδιων επιστηµονικών πεδίων. Η ανισόµετρη ανάπτυξη των επιδόσεων, όπως καταγράφεται στις διάφορες βαθµολογικές κλίµακες τηςΘεωρητικής, της Θετικής και τηςΤεχνολογικής Κατεύθυνσης οδηγούν τις βάσεις εισαγωγής σε διαµετρικά αντίθετες κατευθύνσεις. Σε αυτό ωθεί και η µείωση των θέσεων εισαγωγής στα χαµηλόβαθµα ΤΕΙ, η οποία µε τη σειρά της προλειαίνει το έδαφος για άνοδο των εισαγωγικών βάσεων εισαγωγής στα ΤΕΙ. .
Ε. Και φέτος θαέχουµε εισαγωγή σε αρκετές σχολές κυρίως των ΤΕΙ µε βαθµολογίες κάτω από τη βάση, ωστόσο, αυτές θα είναι αρκετά λιγότερες από πέρσι και θα αφορούν βεβαίως πολύ λιγότερους υποψήφιους. Το 2010 υπήρχαν 128 Τµήµατα ΤΕΙ µε βάση κάτω από 10.000 µόρια εκ των οποίων 46 τµήµατα µε βάση µικρότερη από 5.000 µόρια. Φέτος, θα υπάρξει άνοδος, αφού έχουµε µείωση των θέσεων σε αυτά τα τµήµατα.
Δείτε παρακάτω αναλυτικό πίνακα με εκτίμηση Βάσεων 2011 με βάση τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών 2011.
Ο πίνακας περιλαμβάνει εκτίμηση βάσεων 2011 για σχολές όπως:
Ιατρική
Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ
Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ ΕΜΠ
Μηχανολόγων ΜΗχανικών ΕΜΠ
Οδοντιατρική
Φαρμακευτική
Νομική
Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής
Κτηνιατρική
Βιολογία
Παιδαγωγικά
Λογιστική και Χρηματοοικονομική
Χημικών Μηχανικών
Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας
Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων
Μηχανολόγοι Μηχανικοί
ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ του σχολικού έτους 2009-2010 το υπουργείο τροποποίησε τον νόµο εισαγωγής και όρισε ότι δικαίωµα εισαγωγής επί των θέσεων 10% θα έχουν µόνον οι απόφοιτοι των δύο τελευταίων ετών. Στην περίπτωση αυτήόµως το υπουργείο δεν υπολόγισε ότι το ποσοστό 10% ήταν τεράστιο για τους αποφοίτους που είχαν το δικαίωµα να υποβάλουν αίτηση και γι’ αυτόν τον λόγο εµφανίστηκαν τεράστιες αποκλίσεις στις βάσεις των εισακτέων του 2010 σε ποσοστό 10% και 90% αντίστοιχα στις σχολές µε µεγάλη ζήτηση. Ενδεικτικά είναιτα ακόλουθα παραδείγµατα:
Τµήµα Ναυτιλιακών Σπουδών Πανεπιστήµιο Πειραιά 10%: 12.513 / 90%: 17.394 µόρια Γεωλογικό Πανεπιστήµιο Αθήνας 10%: 11.396 / 90%: 15.347 µόρια Μαθηµατικό Σάµου 10%: 6.310 / 90%: 15.067 µόρια Ξαφνικά το ΥΠ∆ΒΜΘ µόλις λίγες ηµέρες πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2011, ανακοινώνει µια σειρά µέτρων για την πρόσβαση στα ΑΕΙ -ΤΕΙ που φέρνουν τα πάνω κάτω,καταργώντας αυθαίρετα, µεταξύ των άλλων,και τη δυνατότητα δεύτερης ευκαιρίας µε την υποβολή αίτησηςσε ποσοστό 10% για τους φετινούς υποψηφίους των ΑΕΙ – ΤΕΙ.


Πηγή: fimes.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More