Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Τα 10 ποιο διάσημα "φρικιά" του κόσμου!


Οι άνθρωποι αυτοί έβγαζαν το ψωμί τους ως 'φρικιά' σε μπουλούκια που περιόδευαν από πόλη σε πόλη της Αμερικής και της Ευρώπης.




1. Joseph Merrick - Ο άνθρωπος ελέφαντας.

Γεννημένος το 1862, ο Joseph Merrick προσβλήθηκε από μια ασθένεια που έκανε τα μέλη του να μεγαλώσουν υπερβολικά όταν ήταν μόλις 5 ετών. Άρχισε να ακολουθεί μια κινούμενη ατραξιόν το 1884 όπου τον συμπεριφερόταν πολύ καλά και έβγαλε ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό. Ένας γιατρός που κάποια στιγμή τον είδε, τον βοήθησε να ζήσει μια καλύτερη ζωή.
Σήμερα πιστεύεται ότι δεν έπασχε από ελεφαντίαση αλλά από σύνδρομο Proteus. Ο Merrick πέθανε σε ηλικία 27 ετών από ασφυξία ενώ κοιμόταν.


2. Juan Baptista dos Santos - Ο άνδρας με τα δυο πέη.

Λέγεται ότι ήταν αθίγγανος, γεννημένος στο Faro της Πορτογαλίας γύρω στα 1843 από φυσιολογικούς γονείς με δυο άλλα απόλυτα φυσιολογικά παιδιά. Η καριέρα του ως δημόσια ατραξιόν περιορίστηκε στους ιατρικούς κύκλους και το 1865 απέρριψε το ποσό των 200.000 γαλλικών φράγκων προκειμένου να εμφανίζεται για δυο χρόνια με ένα Γαλλικό τσίρκο. Διέθετε δυο λειτουργικά πέη και τρεις κύστεις όρχεων, οι δυο ακραίες εκ των οποίων περιείχαν από έναν όρχι. Ο Dos Santos υποστήριζε ότι και η κεντρική κύστη είχε ένα ζευγάρι πλήρως αναπτυγμένων όρχεων οι οποίοι υποχώρησαν μέσα στην κοιλιακή του χώρα όταν ήταν 10 ετών.


3. Myrtle Corbin - Η τετράποδη γυναίκα.

Γεννήθηκε το 1868 στην κομητεία Lincoln του Tennessee. Διέθετε δυο ξεχωριστές λεκάνες τοποθετημένες πλάι-πλάι και τα έξτρα πόδια ήταν μέρος ενός διδύμου που δεν διαχωρίστηκε σωστά κατά την ανάπτυξη της ώς έμβρυο. Κάθε ένα από τα μικρότερα εσωτερικά πόδια ζευγάρωνε με ένα από τα εξωτερικά. Λέγεται ότι μπορούσε να κουνάει τα εσωτερικά πόδια αλλά ήταν πολύ αδύναμα για να περπατάει με αυτά. H Corbin είχε τέσσερις κόρες και έναν γιο.


4. Mademoiselle Gabrielle - Η μισή γυναίκα.

Γεννημένη στην Basle της Ελβετίας το 1884, η Gabrielle Fuller ενσωματώθηκε σε τσίρκο κατά την έκθεση του Παρισιού του 1900. Ταξίδεψε με το τσίρκο Ringling Brothers και εμφανίστηκε στον θίασο του Coney Island. Παντρεύτηκε τουλάχιστον δυο φορές, μια εκ των οποίων ήταν με τον John de Fuller.


5. Mary Ann Bevan - Η ασχημότερη γυναίκα.

Η Mary Ann Webster γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1874 και ήταν μια από συνολικά 8 αδέλφια. Ως νεαρή γυναίκα εργάστηκε σαν νοσοκόμα και το 1903 παντρεύτηκε έναν μανάβη ονόματι Thomas Bevan. Αμέσως μετά τον γάμο της, η Mary Ann άρχισε να εμφανίζει σημάδια ακρομεγαλίας, μια μορφή προοδευτικού γιγαντισμού που προκαλεί αφύσικη ανάπτυξη και παραμόρφωση των χαρακτηριστικών του προσώπου όπως και πονοκεφάλους, απώλεια όρασης και πόνο στις αρθρώσεις και τους μύες. Η Bevan απέκτησε 4 παιδιά.


6. Martin Laurello - Η ανθρώπινη κουκουβάγια.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Martin Emmerling και γεννήθηκε στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας γύρω στα 1886. Ξεκίνησε να δίνει παραστάσεις στην Ευρώπη όταν ήταν 20 ετών και στην συνέχεια πήγε στην Αμερική το 1921. Εμφανίστηκε αρκετές φορές με τον θίασο Coney Island και δούλεψε επίσης για τους Ringling Bros. Barnum & Bailey's.


7. Mme. Clofullia - Η γυναίκα με το μούσι από την Γενεύη.

Η Madame Clofullia γεννήθηκε ως Josephine Boisdechene στην Ελβετία. Γεννήθηκε με μεγάλη τριχοφυΐα και λέγεται ότι μέχρι την ηλικία των 8 ετών διέθετε γενειάδα μήκους 2 ιντσών. Στην ηλικία των 14 ετών ξεκίνησε να περιοδεύει στην Ευρώπη, αρχικά συνοδευόμενη από τον πατέρα της και έναν αντζέντη και στην συνέχεια μόνο από τον πατέρα της. Στο Παρίσι συνάντησε τον ζωγράφο Fortune Clofullia και τελικά τον παντρεύτηκε. Κέρδισε επιπλέον φήμη όταν σχηματοποίησε την γενειάδα της σε απομίμηση αυτής του Ναπολέων ΙΙΙ. Σε αντάλλαγμα αυτός της έδωσε ένα μεγάλο διαμάντι.


8. Wang - Ο άνθρωπος μονόκερος.

To 1930, ένας Κινέζος αγρότης από την Manchukuo ανακαλύφθηκε από έναν Ρώσσο τραπεζίτη ο οποίος κατάφερε να τον βγάλει μια φωτογραφία και έστειλε ένα αντίτυπο στον Robert Ripley από το 'Believe it Or Not'. Γνωστός μόνο με το όνομα Wang ή κάποιες φορές Weng, ο αγρότης ήταν φυσιολογικός από κάθε άποψη εκτός από το γεγονός ότι διέθετε ένα εξόγκωμα σαν κέρατο μήκους 14 ιντσών που ξεκινούσε από το πίσω μέρος της κεφαλής. Ο Ripley πρόσφερε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό σαν ανταμοιβή σε όποιον έφερνε τον Wang για μια εμφάνιση οστόσο ο Wang εξαφανίστηκε και δεν ακούστηκε ποτέ ξανά.


9. Lionel - Το αγόρι με το πρόσωπο λιονταριού.

Ο Stephan Bibrowsky γεννήθηκε στην Πολωνία το 1890 από φυσιολογικούς γονείς. Υπέφερε από hypertrichosis, μια σπάνια γενετική ασθένεια που καλύπτει όλο το σώμα των πασχόντων με πυκνή γούνα. Μόνο 50 τέτοιες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί από τον Μεσαίωνα. Στην περίπτωση του Lionel, τρίχες μήκους 6 ιντσών κάλυπταν το σώμα του. Τον ανακάλυψε ένας Γερμανός ονόματι Meyer όταν ήταν μόλις τεσσάρων ετών και έγινε διάσημος σε όλη την Ευρώπη με το ψευδώνυμο Lionel:The Lion-Faced Man.
Δεν παρουσιαζόταν ως κάποιο τέρας. Αντίθετα φορούσε τα καλύτερα ρούχα για να δείξει ότι κάτω από τις τρίχες του ήταν ένα μορφωμένο και ευχάριστο άτομο που μιλούσε 5 γλώσσες.


10. Ella Harper - Η γυναίκα καμήλα.

Το κείμενο που ακολουθεί είναι από μια pitch card της Ella Harper, δηλαδή ένα διαφημιστικό φυλλάδιο, για την ατραξιόν του θιάσου που έπερνε μέρος.
'Με λένε το κορίτσι καμήλα επειδή τα γόνατα μου είναι στραμένα ανάποδα. Μπορώ να περπατώ καλύτερα πάνω στα χέρια και στα πόδια μου, όπως με βλέπετε στην φωτογραφία. Ταξίδεψα πολύ στην βιομηχανία του θεάματος τα τελευταία 4 χρόνια και τώρα, το 1886, σκοπεύω να τα παρατήσω και να πάω σχολείο και να προετοιμάσω τον εαυτό μου για άλλο επάγγελμα'.

by SociaLMagazinE

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More