Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

POP CORN ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ



Άτομα: 4-6

Συνοδευτική φωτογραφία της συνταγής Pop corn με μυρωδικά

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού καλαμπόκι
  • 2 κουταλιές σούπας καλής ποιότητας σπορέλαιο
  • Μισό ματσάκι φρέσκο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • Μερικά φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό (ψιλοκομμένο)
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο (προαιρετικά)
  • Αλάτι

Εκτέλεση:

Βάζετε το καλαμπόκι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι και αφήνετε σε μέτρια φωτιά για όσα λεπτά χρειαστεί, μέχρι να ψηθούν και να φουσκώσουν όλα (θα σταματήσει ο χαρακτηριστικός ήχος που κάνει το καλαμπόκι όταν “σκάει”). Σε άλλο σκεύος ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε τα μυρωδικά και το σκόρδο. Μόλις ετοιμαστούν τα ποπ κορν, τα ρίχνετε ζεστά στο σκεύος με το ζεστό λάδι και τα μυρωδικά. Τα αλατίζετε και τα ανακατεύετε, μέχρι τα μυρωδικά να κολλήσουν στα ποπ κορν. Τα σερβίρετε ζεστά ή χλιαρά σε βαθιά μπολ ή χάρτινα χωνάκια.


                                                                  www.yeskid.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More