Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ CAMPING

Παρότι φαίνεται να είναι η πιο… φυσική και εύκολη επιλογή για διακοπές, στην πραγματικότητα το να οργανωθείτε για camping είναι μια χρονοβόρα και πολύπλοκη διαδικασία. Μην ανησυχείτε, όμως.

Ετοιμάσαμε μια λίστα με όλα τα απαραίτητα που θα χρειαστείτε, ώστε να είστε προετοιμασμένη για όλα και να ζήσετε στιγμές ελευθερίας και ξεγνοιασιάς κοντά στη φύση.
1. Θέλετε να αγοράσετε σκηνή; 
Διαλέξτε ανάμεσα σε σκηνή με σκελετό και σκηνή τύπου igloo, ανάλογα με τις ανάγκες σας και το πόσα άτομα θα μένουν στη σκηνή. Αν είστε το πολύ δύο άτομα, η σκηνή igloo είναι προτιμότερη.
2. Αν έχετε ήδη σκηνή
Πριν ξεκινήσετε για το camping, βεβαιωθείτε πως όλα είναι στη θέση τους, πως λειτουργεί το φερμουάρ και πως διαθέτετε όλα τα πασσαλάκια. Πάρτε μαζί σας μερικά extra, καθώς και σχοινί.
3. Διαλέγοντας την τοποθεσία
Φροντίστε ώστε εκεί που θα στήσετε τη σκηνή σας να μη διατρέχετε κίνδυνο να μαζευτούν νερά σε περίπτωση βροχής. Επίσης, διαλέξτε ένα μέρος σκιερό και με ξηρό χώμα, για να καρφώσετε σταθερά τη σκηνή σας.
4. Προσοχή στα φίδια!
Στην αγορά κυκλοφορεί το λεγόμενο αντιοφικό σχοινί, που θα κρατήσει μακριά φίδια και ποντίκια. Περικλείστε με αυτό το χώρο σας και δεν θα πλησιάσουν.
5. Η ώρα του ύπνου
Είναι σημαντική για την ξεκούρασή σας. Τα καταλληλότερα στρώματα είναι τα μικρά από αφρολέξ. Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε και ένα στρώμα θαλάσσης, ή τον κλασικό υπνόσακο, τον οποίο μετά από κάθε χρήση πρέπει να αερίζετε.
6. Τα απαραίτητα αξεσουάρ
Τα δύο βασικότερα είναι ο φακός και ο σουγιάς. Ακόμη, πολύτιμο θα αποδειχθεί ένα σφυρί για να καρφώσετε τα πασσαλάκια και για άλλες μικροδουλειές. Και φυσικά, μην ξεχάσετε αναπτήρα και σπίρτα για παν ενδεχόμενο.
7. Ένα… εστιατόριο στη φύση
Προμηθευτείτε σπαστές καρέκλες και τραπεζάκι, θερμός για το νερό και τα αναψυκτικά σας, πιάτα και μαχαιροπίρουνα, καθώς και ένα σκεύος για μαγείρεμα, όπως ένα γκαζάκι.
8. Το μικρό σας μπάνιο στην ύπαιθρο

Είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας χαρτί τουαλέτας, αντικουνουπικά προϊόντα, όπως φιδάκι και σιτρονέλα, σαπούνι με ελεγχόμενη ροή, απορρυπαντικό, μανταλάκια και, φυσικά, νερό σε μπουκάλια, για να κάνετε το μπάνιο σας. Πάρτε μαζί σας πολλές σακούλες για κάθε χρήση.
9. Για μια κακή στιγμή 
Για καλό και για κακό, οργανώστε ένα μικρό φαρμακείο. Πρέπει να περιέχει γάζες, επιδέσμους, βαμβάκι, οξυζενέ, ιώδιο, καθαρό οινόπνευμα, αντισηπτικό, αλοιφή για τσιμπήματα, αντιοφικό ορό, αλοιφή για εγκαύματα, παυσίπονα, αντιπυρετικά, αντιισταμινικά, θερμόμετρο, σύριγγες, αιμοστατικούς επιδέσμους.

Καλό camping!






www.Myself.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More