Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

ΧΙΟΣ - ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ

Tον Ιούνιο δεκαοκτώ (18) συμπολίτες μας απευθύνθηκαν στο Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου για να περισυλλέξουμε πενήντα πέντε (55) ανεπιθύμητα σκυλιά από περιοχές της Χώρας... των Θυμιανών, του Καρφά, του Βροντάδου, της Παναγίας Βοήθειας, του Καμένου Πύργου, του Καταρράκτη, του Λιθίου, του Κάμπου, της Λαγκάδας, του Νεοχωρίου, της Αιγνούσας, του Μέγα Λημνιώνα, του Γρου… από όλο το νησί γενικότερα. Εάν υπολογιστούν και τα 68 ανεπιθύμητα σκυλιά που ζητήθηκε να περισυλλεχθούν τον Μάιο, όχι ο Δήμος Χίου αλλά ούτε όλες οι ζωοφιλικές οργανώσεις του κόσμου δεν καταφέρνουν να τα βγάλουν πέρα. Φαντάζεστε να συγκεντρώνονταν σε κυνοκομείο; Εκατόν είκοσι τρία σκυλιά σε δύο μήνες. Πόσα θα μπορούσαμε μαζέψουμε σε ένα χρόνο και πόσο θα μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε; 


Βέβαια, στο νησί του τρόμου (για τα ζώα και τα πουλιά) βρέθηκε άλλος τρόπος να ξεφορτώνονται τα σκυλιά: οι φόλες. Την προηγούμενη Τετάρτη πέντε ή έξι σκυλιά δηλητηριάστηκαν στην Ευαγγελίστρια. Την 21η Ιουνίου δηλητηριάστηκαν όλα τα σκυλιά της Λαγκάδας. Μόλις στις 16 είχε τηλεφωνήσει στο Σύλλογο ένας τοπικός σύμβουλος, του είπαμε ότι θα πηγαίναμε να παίρναμε κάποια από αυτά την Τρίτη 21, (ημέρα που μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το δημοτικό αυτοκίνητο για τη μεταφορά τους), αλλά προφανώς οι Λαγκαδούσοι δεν μπορούσαν να περιμένουν. Το πρωί της 21ης αντικρίσαμε τα πτώματα. 

Στις 2 Ιουνίου ενημερωθήκαμε από μια κυρία, από δύο παιδιά που έκαναν πεζοπορία και από το αστυνομικό τμήμα πως υπάρχει ένας ετοιμοθάνατος σκύλος έξω από τις Καρυές. Όντως, κάποιος είχε δέσει ένα θηλυκό πιτ μπουλ και το άφησε να πεθάνει σε μια απόκρημνη πλαγιά, στο δρόμο προς τη Νέα Μονή. Το σκυλί ημιθανές από ασιτία και θερμοπληξία ανέπνεε ακόμα όταν φτάσαμε. Ξεψύχησε στο αυτοκίνητο.
Τα ονοματεπώνυμα και τα τηλέφωνα όσων επικοινώνησαν μαζί μας για να ζητήσουν να περισυλλέξουμε ζώα, και φωτογραφίες και βίντεο με τα δηλητηριασμένα υπάρχουν στο αρχείο του Συλλόγου και είναι στη διάθεση του καθενός.
 

Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλια:

ΑΝΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑ..ΑΣ ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ..ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ...ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΘΑΙΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More