Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Δόθηκε πριν από λίγο στη δημοσιότητα ο κατάλογος των ονομάτων των στελεχών της Εθνικής Φρουράς και των μελών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έχασαν τη ζωή τους κατά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» νωρίς το πρωί τη Δευτέρα.
Ανακοίνωση της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς αναφέρει ότι κατά το χρόνο της έκρηξης βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, τα ακόλουθα μέλη της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας (Πυροσβεστικής Υπηρεσίας), τα οποία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, έχασαν τη ζωή τους κατά το τραγικό συμβάν.

1. Πλοίαρχος Ιωαννίδης Ανδρέας, Διοικητής Ναυτικού/ ΓΕΕΦ,
2. Αντιπλοίαρχος Λάμπρου Λάμπρος, Διοικητής της Ναυτικής Βάσης,
3. Αρχικελευστής Κλεάνθους Κλεάνθης, Υπαξιωματικός στη Διοίκηση της Ναυτικής Βάσης,
4. ΕΠΥ Κελευστής Ηρακλέους Μιχάλης, Υπαξιωματικός στη Διοίκηση της Ναυτικής Βάσης,
5. Ναύτης (Εθνοφρουρός) Χριστοφόρου Μιλτιάδης, της Διοίκησης Ναυτικής Βάσης,
6. Ναύτης (Εθνοφρουρός) Χριστοφόρου Χριστάκης, της Διοίκησης Ναυτικής Βάσης,
7. Αρχιλοχίας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας 3591 Ανδρέας Παπαδόπουλος,
8. Πυροσβέστης 74 Βασίλης Κρόκος,
9. Πυροσβέστης 2446 Σπύρος Τταντής,
10. Πυροσβέστης 3520 Παναγιώτης Θεοφίλου,
11. Αρχιπυροσβέστης 3311 Γιώργος Γιακουμή,
12. Πυροσβέστης 4829 Αδάμος Αδάμου.

Πλήρης επιβεβαίωση της ταυτότητας των πιο πάνω θα γίνει μετά την ταυτοποίηση των σορών με τη μέθοδο DNA. Ο μέχρι στιγμής επίσημος απολογισμός κάνει λόγο ακόμα για 62 τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο νοσηλεύονται σε πολύ κρίσημη κατάσταση. Νοσηλεύονται ακόμα σε διάφορα νοσοκομεία άλλοι 10 τραυτατίες , ενώ οι υπόλοιποι 50 έτυχαν των Πρώτων Βοηθειών και απολύθηκαν.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με έγκυρη αστυνομική πηγή που επικαλείται το ΚΥΠΕ, έχει ολοκληρωθεί η περισυλλογή πτωμάτων και έχουν μεταφερθεί οι σοροί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησης.

Οι συγγενείς έχουν ενημερωθεί και μεταβεί στο Νοσοκομείο για σκοπούς αναγνώρισης.
Η σκηνή θα παραμείνει υπό φρούρηση καθ’ όλη τη διάρκεια νύχτας, ανέφερε η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι οι έρευνες, οι οποίες καλύπτουν όλη την περιοχή, για εντοπισμό τεκμηρίων θα επαναρχίσουν με το πρώτο φως της μέρας.

Η διαδικασία έρευνας, είπε, είναι αρκετής λεπτομερής.
Όσον αφορά την ανακριτική έρευνα, δήλωσε ότι έχει ήδη αρχίσει η λήψη καταθέσεων. Έχουν κληθεί εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό για να βοηθήσουν στις έρευνες, και ήδη Βρετανοί εμπειρογνώμονες βρίσκονται στο χώρο, όπου πραγματοποιούνται οι έρευνες.

Νωρίς το απόγευμα κλιμάκιο από πυροτεχνουργούς των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ήρθε στην Κύπρο με μεταγωγικό αεροσκάφος C -27 για να συνδράμουν των έργο των κυπριακών Αρχών. Οιεξ Ελλάδος εμπειρογνώμονες βρίσκονται στην Κύπρο, κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, λειτουργούν δύο κέντρα χειρισμού κρίσεων, ένα στο Αρχηγείο και ένα επιτόπου στη Ναυτική Βάση, με επικεφαλής δύο βοηθούς Αρχηγούς της Αστυνομίας.

www.tro-ma-ktiko.blogspot.com

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More