Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο - Εκκενώθηκαν σπίτια!

Ξέσπασε χθες βράδυ λίγο μετά τις 9 - Εκκένωση σπιτιών σε Πλατανέ & Κεντροχώρι- Μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβέστες και πολίτες- Για εμπρησμό μιλούν οι αρχές- Έφθασαν καναντέρ από την Ελευσίνα.

Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο - Εκκενώθηκαν σπίτια!
Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη, από χθες βράδυ, λίγο μετά τις 9, στην περιοχή Κρύα Βρύση Ρεθύμνου του Δήμου Αγίου Βασιλείου, η οποία ξέσπασε σε περισσότερα του ενός μετώπου..
Στο σημείο επιχειρούν 23 οχήματα της Πυροσβεστικής, με 46 άνδρες, 3 πεζοπόρα τμήματα   ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν εκ νέου τα δύο ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
 
Οι φλόγες επεκτάθηκαν τη νύχτα, λόγω των ισχυρών ανέμων, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί, προληπτικά, η εκκένωση στην περιοχή Πλατανές και Κεντροχώρι, καθώς η φωτιά έφτασε πολύ κοντά σε σπίτια!
 
Εκ μέρους της Πυροσβεστικής γίνεται ευθέως λόγος για εμπρησμό!
Ζητήθηκε συνδρομή από δυνάμεις της υπόλοιπης χώρας ενώ το πρωί κατέφθασαν και δύο καναντέρ από την Ελευσίνα που πραγματοποιούν, καλώς εχόντων των πραγμάτων, ρίψεις νερού.
Εκτίμηση της καμμένης έκτασης δεν μπορεί, προς το παρόν, να γίνει ωστόσο, θεωρείται ότι έχει αποτεφρωθεί μεγάλη χορολιβαδική έκταση, αρκετοί ελαιώνες, κτηνοτροφικά υπόστεγα κι ένα μελίσσι στην Κρύα Βρύση.
Στο σημείο έχει σπεύσει και ο Υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ. Μπονάτσος ενώ συνεχής είναι η ενημέρωση του Ρεθυμνιώτη Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ. Όθωνα.

cretalive

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More