Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ

Κάθε απόγευμα στο Ηράκλειο δίνουν ραντεβού στην πλατεία Ελευθερίας.
Αν όχι τώρα πότε, αν όχι εμείς ποιοι; Δίνοντας μια δυναμική απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα εκατοντάδες Ηρακλειώτες έχουν μετατρέψει εδώ και  ένα μήνα την πλατεία Ελευθερίας σε σημείο αναφοράς των προβληματισμών , των αναζητήσεων , της οργής που πλέον έχει ξεχειλίσει μετά την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων και των θεσμών της "μνημονιακής Ελλάδας" και του μεσοπρόθεσμου. Οι Ηρακλειώτες με παρελθόν πράσινο , γαλάζιο , κόκκινο , μάυρο ή λευκό βρήκαν όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες το στοιχείο που τους ενώνει: την ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗ.

Η "καρδιά" του Ηρακλείου κάθε απόγευμα γεμίζει απο φωνές.Άνθρωποι όλων των ηλικιών , των τάξεων , των επαγγελμάτων και των ιδεολογιών συγκεντρώνονται στην πλατεία αναγνωρίζοντας για πρώτη φορά ο ένας στο πρόσωπο του άλλου έναν σύμμαχο με κοινά ζητούμενα, διεκδικήσεις και προβληματισμούς.

Ακαδημαΐκοί, οικονομολόγοι άνθρωποι του πνεύματος δίνουν το παρών στην πλατεία ενημερώνοντας τον κόσμο για τις πολιτικές εξελίξεις. Ειρηνικές πορείες διαμαρτυρίας , συμβολικές καταλήψεις και συμβολικά δημοψηφίσματα , εξώδικα , ανακοινώσεις αποτελούν μερικές μόνο από τις δράσεις που αποφασίζουν στις γενικές συνελεύσεις.

Οι αγανακτισμένοι ,που είναι γεγονος ότι προκάλεσαν ένα δυνατό πονοκέφαλο στη κυβέρνηση , "ενόχλησαν" το σύστημα και αντιμετωπίστηκαν με σκεπτικισμό από τα ΜΜΕ και μερίδα της κοινωνίας εξακολουθούν να δίνουν το "παρόν" στην πλατεία διαμορφώνοντας ένα νέο ρεύμα απέναντι στις πολιτικές εξελίξεις. ΄Ενα εύλογο ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι ποια είναι η κατεύθυνση και η προσφορά όλης αυτής της ζύμωσης. Ο καιρός θα δείξει...



ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More