Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΥΡΙΑ

Εύκολη 45 Λεπτά 4μερίδες
Θερμίδες: 275

Ετοίμασε μια παραδοσιακή σάλτσα για πίτσα και άπλωσε επάνω της κομμάτια γαλοπούλας, μοτσαρέλα και προβολόνε!! Δεν είναι πειρασμός;
Συστατικά:
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 3/4 φλιτζάνια ντοματάκια κονσέρβα
  • Αλάτι, Κόκκινο πιπέρι
  • Λίγο φρέσκο μαϊντανό
  • 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό
Ζύμη για πίτσα
  • 2 φλιτζάνια φιλέτο γαλοπούλας ψητό (βραστό)
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί προβολόνε
  • 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα

Εκτέλεση

1)Προθέρμανε το φούρνο στους 250oC

2) Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδα. Σόταρε για 5 λεπτά

3) Πρόσθεσε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και άσε το μείγμα να πάρει βράση

4) Χαμήλωσε τη φωτιά και άσε να δέσει η σάλτσα σου για ένα τέταρτο της ώρας περίπου

5) Πρόσθεσε στο τέλος τα μυρωδικά σου (μαϊντανό και βασιλικό) και κατέβασε από τη φωτιά. Άφησε να κρυώσει καλά

6) Άνοιξε τη ζύμη σου και βάλε τη σε ταψάκι λαδωμένο και ελαφρά αλευρωμένο

7) Άπλωσε από πάνω τη σάλτσα αφήνοντας 1 δάκτυλο περιθώριο στις άκρες και πρόσθεσε τη γαλοπούλα και τα τυριά

8) Ψήσε στους 250oC για δέκα λεπτά να λιώσει το τυρί
 
ΤLife.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More