Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΤΕΜΠΕΛΗΔΩΝ

Περιγραφή συνταγής Πιο γρήγορα σοκολατάκια δεν έχετε ξαναφτιάξει! Μοιραστείτε τα με τους αγαπημένους. Προσοχή: η βοήθεια των παιδιών στο πλάσιμο είναι απαραίτητη, εκπαιδευτική κουζίνα; Χμμμ... Καλό ακούγεται!

 
Συστατικά συνταγής
  • 1 βαζάκι μερέντα
  • 125 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια
  • 1 κούπα αμύγδαλα ή άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας
  • 2-3 κουταλιές λικέρ ή κονιάκ
  • 2/3 κούπας corn flakes
Οδηγίες συνταγής
Σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε την μερέντα και ύστερα την αδειάζουμε σε μπολ. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για την κουβερτούρα και το κονιάκ μέχρι να λιώσουν. Τα ανακατεύουμε στο μπολ πολύ καλά. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τα δημητριακά και ανακατεύουμε μ' ένα κουτάλι. Αφήνουμε το μείγμα για λίγη ώρα στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Ύστερα πλάθουμε τα σοκολατάκια και τα ρολάρουμε σε ψιλοκομμένο αμύγδαλο. Τα διατηρούμε στο ψυγείο!

Διάρκεια: 40 λεπτά προετοιμασία & 1 ώρα στο ψυγείο

lovecooking.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More