Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

Υλικά (6-8 μερίδες)
  • 1 κιλό πατάτες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 2-3 κλωναράκια μαϊντανό
  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • αλάτι, άσπρο πιπέρι
Εκτέλεση
  • Πλένουμε καλά τις πατάτες χωρίς να τις καθαρίσουμε. Τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα που βράζει με μπόλικο αλατισμένο νερό.
  • Οταν τρυπιούνται εύκολα με το πηρούνι, τις βγάζετε από την κατσαρόλα και τις αφήνετε να κρυώσουν.
  • Τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Τις βάζετε σε ένα μπωλ και προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι, το μαϊντανό, όλα ψιλοκομμένα.
  • Ανακατεύετε τα υλικά και πασπαλίζετε με αλατοπίπερο.
  • Ανακατεύετε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα και όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο, περιχύνετε με αυτό τη σαλάτα και ανακατεύετε ελαφρά πριν να σερβίρετε.
Παραλλαγή: Μπορείτε να προσθέσετε σφτιχτά αυγά κομμένα στα 4 ή 1 μήλο καθαρισμένο και κομμένοο σε κύβους. Επίσης, αντί για μαγιονέζα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι ανακατεμένο με 1 κουτ. σούπας μουστάρδα.

greekcook

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More