Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ

Συστατικά

  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 ποτήρι φρέσκο γάλα
  • 60γρ μαγιά ή ένα φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Οδηγίες

  1. Ανακατεύω όλα τα υλικά και ζυμώνω, όταν η ζύμη δεν κολλάει στα χέρια μας είναι έτοιμη.
  2. Την αφήνω να φουσκώσει για μισή ώρα
  3. Ανοίγω φύλλο και το κόβω τριγωνικά, όσα τρίγωνα θέλω (ανάλογα το μέγεθος που θέλω να φτιάξω)
  4. Βάζω ότι γέμιση θέλω (είτε αλμυρή είτε γλυκιά)
  5. Ψήνω στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά σε λαδόκολλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Χθες βράδυ που τα έκανα άφησα τη ζύμη αναγκαστικά (μια ακόμη διακοπή ρεύματος) να φουσκώσει για 1,5 ώρα, έγιναν καλύτερα.... και φύλλο άνοιγα με αναμμένα κεριά γύρω μου.......

http://sintagespareas.gr/

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More