Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Δεν είμαστε υπέρ των ταξιτζήδων γιατί:

1. Σχεδόν ποτέ, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν σεβάστηκαν τον πελάτη.

2. Πάντα παίρνουν τριπλό-τετραπλό κούρσες άσχετα εάν εσύ χάνεις το αεροπλάνο σου.

3. Σου κάνουν, χωρίς καμιά αναστολή, τον γύρο της Αθήνας για να κερδίσουν μερικά ευρώ παραπάνω. Περιττό να αναφέρω τι κάνουν στους τουρίστες.

4. Η συντριπτική πλειοψηφία έχει αποσβέσει τις άδειες παρόλο που το κράτος δεν εμπλεκόταν στις μεταβιβάσεις, η τιμή διαμορφωνόταν μεταξύ τους και αφορολόγητα.

5. Το άνοιγμα του επαγγέλματος τους υπάρχει σε όλα τα προεκλογικά προγράμματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ της τελευταίας δεκαετίας αλλά αυτοί προτίμησαν να το αγνοήσουν βασιζόμενοι στις γνωστές υποσχέσεις υποψήφιων βουλευτών-υπουργών που διαβεβαίωναν το αντίθετο.

6. Το μεροκάματο του 8ώρου τους ήταν περί τα 200 ευρώ, πολλαπλάσιο απο τον μέσο όρο.

7. Εκτός Αθηνών-Θεσσαλονίκης δεν ανοίγουν ποτέ ταξίμετρο χρεώνοντας ότι γουστάρουν. Αν τολμήσεις και διαμαρτυρηθείς αντιμετωπίζεσαι ως εξωγήινος και ''εκτός Ελληνικής πραγματικότητας''.

8. Άφησαν εν γνώση τους τον κλάδο να γίνει μπάχαλο εις βάρος του πελάτη. Όταν έχεις πολιτική προστασία και εξασφαλισμένες τιμές τι σε νοιάζει το όνομα και η φήμη;

9. Το μεγαλύτερο μέρος των αδειών δόθηκε επί χούντας, τώρα είναι καλός ο Παπαδόπουλος;

10. Θα ήθελα και εγώ να έχω μια επαγγελματική ευκαιρία στην ''χώρα των κλειστών επαγγελμάτων'' χωρίς να δώσω μια μικρή περιουσία σε κάποιον που έχει ήδη πλουτίσει απο αυτή την δουλειά.

Τόσα χρόνια η κοινωνία σας αποκαλεί ''ταρίφες'' και εσείς νομίζεται ότι βρέχει; Αν θέλεις την κοινωνία με το μέρος σου στις δύσκολες στιγμές, φροντίζεις γι' αυτό τις καλές μέρες και αντιμετωπίζεις τους πολίτες-πελάτες με σεβασμό. Είναι αργά για δάκρυα κ. Λυμπερόπουλε, η κοινωνία είναι απέναντι σας και χάνει όλο και περισσότερο την υπομονή της με όλες τις πρώην ευνοημένες συντεχνίες που καταλαμβάνουν καθημερινά δημόσιους χώρους.

http://www.himaira.blogspot.com/

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More