Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

Στείρωσαν εκατοντάδες ζώα στις Σέρρες

Σήμερα ολοκληρώνεται μια από τις μεγαλύτερες εκστρατείες στειρώσεων ζώων στην Ελλάδα. Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών σε συνεργασία με τον Δήμο Σερρών, στο πλαίσιο του προγράμματος στειρώσεων του Ευρωπαϊκό Οργανισμό E.T.N. (Europainscher Tier und Naturschutzbund), κατάφερε να στειρώσει μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων περισσότερα από 500 αδέσποτα ζώα.
Η Ζωή Κοντού, πρόεδρος του Φ.Ο.Σ. μας εξηγεί: «πέρυσι από 30/5 έως και 15/6 πραγματοποιήθηκαν από τον ίδιο Οργανισμό, σε συνεργασία με τη Νομαρχία Σερρών, 409 στειρώσεις ζώων. Κάθε δημότης είχε τη δυνατότητα και φέτος να επικοινωνήσει μαζί μας - αφού είχαμε ενημερώσει εγκαίρως τους κατοίκους των Σερρών -  και να φέρει στο Κυνοκομείο της πόλης αδέσποτα ζώα, ώστε αυτά να στειρωθούν από τους εθελοντές Ευρωπαίους κτηνιάτρους που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Τα προγράμματα στειρώσεων και επανεντάξεων αδέσποτων ζώων στους χώρους από όπου περισυλλέχθηκαν είναι η μόνη νόμιμη διαδικασία, που θα οδηγήσει στη βελτίωση και μακροπρόθεσμα στην επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων και στον δήμο μας.
Το πρόγραμμα επί της ουσίας είναι η αρχή της επίσημης και νόμιμης λειτουργίας των εθελοντών ευρωπαίων κτηνιάτρων στη χώρα μας, έπειτα από τις απαραίτητες διαδικασίες αδειοδότησης από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.
Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς ότι πρέπει να αποταθούν για τη στείρωση των τετράποδων φίλων τους στους ιδιώτες κτηνιάτρους του Δήμου Σερρών, τακτοποιώντας την υποχρέωσή τους προς τα δικά τους κατοικίδια και συμβάλλοντας έτσι στη μη διαιώνιση του προβλήματος των αδέσποτων, το οποίο διογκώνεται από τις συνεχείς και ανεξέλεγκτες γεννήσεις».
www.zoosos.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More